GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Akkor tegyük még egyszer tisztába: a Gyurcsány-kormány idején jöttek az uniós pénzek, az Orbán-kormány idején nem jönnek az uniós pénzek. Tehát Illés Boglárka itt maszatolhat mindenféle időarányos számokkal, akkor jöttek a pénzek, nem indult Magyarország ellen semmiféle uniós eljárás, most meg indul, és nem jönnek a pénzek. Várnak erre munkaadók, munkavállalók, önkormányzatok, és önök nem tudják hazahozni ezeket a pénzeket, ez a probléma.

A másik probléma kapcsán Vejkey Imre képviselőtársamra szeretnék reagálni. Én örülök, hogy önök nem jogutódjai semmiféle régi elnyomó pártnak, de éppen az önök pártja gyalázza azt az új plakátot, amelyik megjelent az utcákon tegnap, hogy „Ruszkik haza!” Önök rögtön azt mondták, hogy ez a plakát elfogadhatatlan. Hát, akkor önök ne nagyon hivatkozzanak magyar szabadságharcokra!

És ha már utódpártokról beszélünk, azért nehezen tudjuk feledni, hogy a Fidesz és a KDNP sorai jelentősen tele vannak egykori MSZMP-tagokkal. Tehát lehet, hogy önök mint párt nem vállalnak ilyenfajta közösséget, de az Orbán-kormány különböző ciklusaiban számos MSZMP-tag visel jelenleg is sarzsit, aki korábban az állampártnak volt a tagja, nem is kis pozícióban. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage