GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Mindig úgy kezdik a hozzászólásaikat a kormánypárti képviselők, hogy ők már nem szóltak volna hozzá, de mivel én hozzászóltam, ezért ők is hozzászólnak. Akkor most én is ezzel folytatom, mert én sem terveztem volna, de Vejkey Imre képviselőtársunk annyira megsértődött azon, hogy bírálni merészeltem az Orbán-kormányt, hogy rögtön hazaárulást kiáltott az ellenzéki oldalon, mármint a Demokratikus Koalíciónál. Úgyhogy ezt egész egyszerűen nem lehet hagyni szó nélkül.

A KDNP tagja az Európai Néppártnak. Az Európai Néppártnak számos olyan vezetője van, akik egyébként hazájukat irányítják is miniszterelnökként, államfőként akár. Amikor ön Strasbourgot, Brüsszelt bírálja, akkor ön az Európai Néppárton keresztül, az Európai Néppárt tagjaként, az Európai Néppárt vezetőit is bírálja. Ha ön szerint ez észszerű és célszerű Magyarország számára, akkor szerintem itt valami nagyon-nagyon más vágányon vagyunk abban, hogy miket kell képviselni, hogyan kell képviselni Magyarország érdekeit.

És ha már hazaárulásról beszélünk, nem aze a hazaárulás, hogy több ezer orvos hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből? Nem aze a hazaárulás, hogy eddig 600 ezer magyar ment el az elmúlt 13 évben, amióta önök kormányoznak? Ezek jó része magyar fiatal, aki nem itt tervezi már az életét. Hát, ha itt tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne, ahogy önök ezt állandóan, mindennap elmondják szünet nélkül, két dollárbaloldalozás között rubeljobboldalként, akkor nem mennének el ezek a fiatalok. Ezek a fiatalok azért mennek el, mert itt nincs esélyük arra, hogy lakást vegyenek, nincs esélyük arra, hogy a gyermekeiknek biztosítsák a jövőt a fejlődéshez, a tanuláshoz, a megélhetéshez. Ezért mennek el ezek az emberek. Ezeknek a magyar fiataloknak már kint születik meg majd a gyermeke, már így is rengeteg magyar gyermek születik külföldön, akiknél az a veszély van, hogy meg sem fogják tanulni a magyar nyelvet. Hát mi a hazaárulás, ha nem ez? Hogy olyan helyzetet teremtettek önök, hogy a magyar fiatalok elmennek ebből az országból, zokogó családtagokat itt hagyva, szülőket és nagyszülőket. Ez a magyar valóság, amit önök teremtettek. Hát mi a hazaárulás, ha nem ez?

Nem az a hazaárulás, hogy 3 millió magyar él a létminimum alatt? Nem az a hazaárulás, hogy friss, tegnapi adat szerint az önök gazdaságpolitikájának köszönhetően csak idén 1000 milliárddal nő a magyar adósságszolgálat? Amit ki kell fizetni, az önök hitelfelvételei: 1000 milliárddal nőnek, csak idén. Mi mindenre lehetett volna költeni azt az 1000 milliárd forintot!? Rendbe lehetett volna tenni a teljes magyar egészségügyet és oktatási rendszert.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage