DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Mindenképpen szükséges reagálnom a Gréczy Zsolt DK-s képviselő úr által elmondottakra.

(11.00)

Az egyik: számon kéri rajtunk, hogy a KDNP, amely az EPP-nek, az Európai Néppártnak a tagja, hogyan meri Brüsszelt és Strasbourgot kritizálni, hiszen ott EPP-s vezetők is vannak. Hát, tisztelt Gréczy Zsolt, ez a szabadság. Ezt jelenti a szabadság. Azt, hogy mi meg merjük mondani. Igen, az EPP-s vezetők is tévedhetnek. Sőt, ha kettős mérce van, akkor ki kell mondanunk, hogy kettős mérce van. Ez a szabadság! Ez az a szabadság, amiért küzdöttek az elődeink, és küzdünk mi is mind a mai napig, hogy Magyarország ebbe a szabad világba tartozhasson, ami önnek nem tetszik valamiért, mert ön valakiket akar követni.

(Az elnöki széket dr. Oláh Lajos, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Arra meg végképp nagyon nehéz mit mondani, amikor arról beszél, hogy milyen jó lenne, ha különböző költségvetési tételek itt maradnának. Bizony, nagyon jó lenne, ha itt maradnának. Nagyon jó lett volna, ha önök nem támogatják Brüsszel elhibázott szankciós politikáját, ami ilyen kiadásokkal jár. Nagyon-nagyon jó lett volna, képviselő úr, de sajnos nem így tettek. Nagyon jó lenne, ha a béke pártján volnának és nem a háború pártján. Nagyon jó lenne, de nem tették. Én ezekre hívnám fel a figyelmet, és köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage