DR. VEJKEY IMRE, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az egyes külügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/3515. számú törvényjavaslat tartalmazza egyrészről a konzuli védelemről szóló 2001. évi LXVI. törvény módosítását annak érdekében, hogy a konzuli tisztviselőkre, valamint a munkájukban közreműködő konzuli ügyintézőkre vonatkozó képzési és vizsgakötelezettségek a modern közigazgatás követelményeinek megfelelőek legyenek. A konzuli védelemre történő regisztrációval az állampolgár elérhetőségeinek birtokában pedig gyorsabban megtörténhet az állampolgárok vészhelyzeti értesítése az utazás célországban történt váratlan eseményeiről, és megkezdődhet a konzuli segítségnyújtás, amennyiben az állampolgár külföldön bajba kerül.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A T/3515. számú törvényjavaslat tartalmazza továbbá másrészről a külképviseletekről és tartós külszolgálatról szóló 2016. évi LXXIII. törvény módosítását a gyakorlati alkalmazás során szerzett tapasztalatok alapján. A T/3515. számú törvényjavaslat tartalmazza továbbá a különleges jogállású szervekről és az általuk foglalkoztatottak jogállásáról szóló 2019. évi CVII. törvény módosítását, továbbá a 2025. évi Oszakai Világkiállításon történő magyar megjelenés sikeres megvalósításához kapcsolódó rendelkezésekről szóló 2022. évi LXVII. törvény módosítását is.

(11.40)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ezen napirendi pont kapcsán, mint az előző két napirendi pont kapcsán is, úgy tűnik, vitában állunk Gréczy Zsolt DK-s képviselőtársunkkal, aki ismét elmondta politikai álláspontját, politikai credóját. Most éppen azt fejtette ki, hogy a magyar külügy kapcsolatai mélyponton vannak, ami természetesen nem felel meg a valóságnak. Azok alapján, amik itt az ülésteremben elhangzottak, tisztelt hölgyeim és uraim, Gréczy Zsolt képviselőtársunk által megfogalmazottan, én bele sem mernék gondolni abba, hogy mi lenne, ha a DK vezette baloldal lenne kormányon. Biztosan már rég szállítottunk volna fegyvereket, és biztos vagyok abban is, hogy ők teljes mellszélességgel támogatták volna azt az elhibázott brüsszeli politikát, amellyel, úgy gondolják, szankcionálhatják Oroszországot.

Itt Amerika, az amerikai nagykövet is szóba került. Tudniuk kell és látniuk kell ezekből az óriás plakátokból is, amelyekre hivatkozott DK-s képviselőtársunk, hogy Amerika ma Magyarországon háborúpárti kampányt indított. Ez a tény. Ez a tény, és nem véletlen, hogy a DK vezette baloldal ezt támogatja. Láttuk ezt már a békepárti határozati javaslat kapcsán is, amit nem támogattak, elutasítottak, a szavazás során is kiderült, hogy a dollárbaloldal háborúpárti, és az is marad, azonban mi, a Fidesz-KDNP továbbra is a béke oldalán vagyunk.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A KDNP parlamenti frakciója támogatja a T/3515. számú törvényjavaslatot. Kérem, támogassák önök is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage