GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Csak egy rövid reakció. Vejkey képviselőtársam háborúpártinak nevezte a „Ruszkik haza!” című plakátot. Hát, ha valami a békét és a szabadságvágyat szimbolizálja, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékét, az a „Ruszkik haza!” felirat. Arra ma azt mondani a magyar Országgyűlésben, harminc-egynéhány évvel a rendszerváltás után, hogy az háborúpárti, az elárulása 1956-nak. Ez rendkívül szomorú.

A másik megjegyzése az volt, hogy mi lenne, ha itt baloldali kormány lenne.

(12.10)

Ha baloldali kormány lenne, akkor Magyarország diplomáciailag nem lenne elszigetelt, akkor  ahogy 2010 előtt volt  itt egymásnak adnák a kilincset az amerikai elnök és az orosz elnök, egymásnak adná a kilincset a német kancellár, a spanyol király és a francia elnök, ahogy egyébként ez 2010 előtt volt. Egyébként abban az időben Magyarország megbízható szövetségese volt a NATO-nak és az Európai Uniónak is, ennek megfelelően érkeztek Magyarországra az uniós források.

Dobrev Klára árnyékkormánya az egyetlen garancia arra, hogy ez a viszonyrendszer újra normalizálódjon, és Magyarország újra szabad, demokratikus és európai ország legyen. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage