NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Tisztelt Jegybankelnök Úr! Köszönöm őszinte és konstruktív szavait, gondolatait. A Mi Hazánk Mozgalom is a konstruktív ellenzékiség jegyében kíván rávilágítani az olyan, akár kormányzati programokra, elfeledett javaslatokra, amelyek változást hozhatnának, ha úgy tetszik, radikális változást. Ezt szorgalmazza egyébként a Mi Hazánk „Virradat” programja is. Hadd ajánljam ebből figyelmükbe az inflációkövető családtámogatásokat, hogy a nyugdíjakhoz hasonlóan legalább törvényben garantáljuk, hogy a családtámogatások legyenek inflációkövetők a kiszámítható és tervezhető jövő érdekében. A lehető legkisebb mértékűre kellene csökkenteni a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját is úgy, hogy törvényben garantáljuk az ebből következő árcsökkenést is.

Végezetül pedig a főállású szülőség bevezetése mellett is szeretnék síkra szállni  megfelelő garanciákkal, tehát például iskolai végzettséggel, a korábbi tartós munkaviszonnyal, büntetlen előélettel , hogy garanciáját adjuk annak, hogy aki főállásban szeretne igazán nagy családot alapítani és nevelni tisztességgel, akkor ahhoz megadja az állam a szükséges támogatást, mert az a 28 500 forint, ami most egy főállású szülőnek jár, rendkívül méltatlan.

Kérem a kormányzatot és a jegybankelnököt is, hogy ezekre a problémákra továbbra is nyitottságot mutatni szíveskedjen. Köszönöm szépen. (Taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage