NAGY CSABA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Ahogy az már mindenki számára ismeretes, Gyurcsány Ferenc és pártja itthon és Brüsszelben is minden erejével azon dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg a nekünk jogosan járó uniós pénzeket. Akár meg is lepődhetnénk ezen, de ugyan miért tennénk? Gyurcsány és pártja, ahogy máskor is, most is Magyarország, a magyar emberek és a nemzeti érdekek ellen munkálkodik. Ezért fizetik őket külföldi megrendelőik, ezért gurítják nekik a dollárokat a tengerentúlról.

A bukott miniszterelnök saját magát leplezte le ismét, amikor is Facebook-bejegyzésében elismerte, hogy Brüsszelben azon fondorkodnak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Engedjék meg, hogy idézzek néhány sort a posztban leírtakból: „Ezért szembemegyünk Orbán kormányával. Ahol és ahogyan tudunk, nyomást gyakorlunk rá. Hogy felszabaduljon a haza. Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát. Az az ember csak az erőből ért. Akkor azt kell alkalmazni.” Gyurcsány Ferenc szavai antidemokratikusak, botrányosak és elfogadhatatlanok.

Gyurcsány egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy Brüsszelnek és persze a dollárbaloldalnak is az a célja, hogy a törvényesen, kétharmados többséggel megválasztott magyar kormányt megbuktassák. Nem túlzás, ha úgy fogalmazunk, hogy ez teljes leleplezés. Brüsszel újabb és újabb feltételeket talált és talál ki ahhoz, hogy hazánk megkapja a nekünk jogosan járó pénzeket. Hiába teljesítettük mind a 17 feltételt, folyamatosan újakat találnak ki, most már  ahogy kiderült  Gyurcsány Ferenccel karöltve.

Tisztelt Államtitkár Úr! Rendkívül elszomorító, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal milyen erkölcstelen játékot játszik Brüsszelben a guruló dollárokért cserébe. Az elmondottak fényében kérdezem az államtitkár urat: a dollárbaloldal tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarországot és a magyar embereket a lehető leghátrányosabb helyzetbe hozzák? Vajon milyen további feltételekről egyeztet Brüsszel és a dollárbaloldal? (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage