NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten értesülhettünk arról, hogy kiengedték luxusbörtönéből a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplőjét, Dobrev Klára és Ujhelyi István kollégáját, Eva Kailit. Az Európai Parlament exalelnöke elektronikus nyomkövetővel történő megfigyelés mellett házi őrizetbe került, utolsóként a botrány főkolomposainak sorában, miután a szintén gyanúsított Pierre Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselőt, Andrea Cozzolino olasz EP-képviselőt és a belga Mark Tarabella szocialista EP-képviselőt, valamint Kaili élettársát is már korábban házi őrizetbe helyezték. A vád ellenük korrupció, pénzmosás és bűnszervezetben való részvétel, de az egész vesztegetési ügynek már legalább 60 érintettje is lehet.

Brüsszel tehát úszik a rendszerszintű baloldali korrupcióban, de ahelyett, hogy a saját háza táján tenne rendet, azzal van elfoglalva, hogy  mint nemrég kiderült  Gyurcsányék hathatós segítségével, a jogállamiság álcája mögé rejtőzve Magyarországot támadja és leckéztesse kizárólag azért, mert nem állunk be a háborúpártiak sorába, nem szállítunk fegyvert, nem támogatjuk a káros szankciókat, nemet mondunk az illegális migrációra, és nemet mondunk a gyermekeket célzó genderpropagandára is.

(15.00)

(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Képmutató és álságos, ahogy Magyarországot egzecíroztatják, miközben éppen ők maguk azok, akik semmibe veszik a jog uralmának és a jogállamiságnak a legalapvetőbb körülményeit. Antikorrupciós reformcsomaggal igyekeznek az intézkedés látszatát kelteni, és elbagatellizálják az egész baloldali korrupciós ügyet, ahelyett, hogy feltárnák ennek a korrupciós gépezetnek a legapróbb részleteit is. Hol van már az az Európai Bizottság, amely éppenséggel a szerződések őre kellene hogy legyen?

Tisztelt Államtitkár Úr! Mi, kormánypárti képviselők bízunk benne, hogy miután Brüsszel erre saját maga nyilván nem hajlandó, a jövőre esedékes európai választások alkalmával a választópolgárok majd rendet tesznek az Európai Parlamentben és vele együtt az Európai Bizottságban is. Kérdezem tisztelt államtitkár urat: miért nem a saját háza táján sepreget a korrupciós botrányba fulladt Brüsszel? Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage