RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Hogy képesek önök egyetlenegy pedagógus szemébe is belenézni?! Hogy képesek egyetlen pedagógus szemébe is belenézni, hogy közben azt beszélik meg a saját európai parlamenti képviselőtársaikkal, hogy nehogy megemelkedjen a magyar pedagógusok bére!

Ön azt mondja, hogy nincsenek egyeztetések. Tisztelt Képviselő Úr! Március 2-án hoztuk nyilvánosságra a pedagógus-életpályáról szóló törvényjavaslatunkat, és azóta más sem történik, csak folyamatos egyeztetések, hiszen már a nyilvánosságra kerülés előtti napon is arról egyeztettünk, 1-jén a szakszervezetekkel, hogy milyen ütemben fogunk velük egyeztetni.

A mai napon is, május 2-án is egyeztetés van, és a kettő között is volt még 7-8 másik egyeztetés, az Országos Köznevelési Tanácsban, a nemzeti köznevelés-stratégiai kerekasztalban, mindenhol csak és kizárólag erről a javaslatról beszélünk, amely abban fog segíteni minden magyar szülőnek, minden magyar diáknak, hogy azok a pedagógusok, akik a gyerekeikkel többet foglalkoznak, intenzívebben foglalkoznak, lelkiismeretesebben foglalkoznak, azok többet keressenek; az átlagnál is többet keressenek; és azoknak a pedagógusoknak, akikre büszkék vagyunk, akik tényleg szívüket-lelküket beleteszik abba, hogy a magyar gyerekekért dolgozzanak, a magyar gyerekekért tanítsanak, ne csak átlagosan növekedjen a fizetésük, hanem a többi pedagógushoz képest is százezres nagyságrendben keressenek többet, vigyenek haza többet, mert ez a magyar gyerekek érdeke. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage