DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm, elnök úr. Mindegyik utalására válaszként szeretném azzal kezdeni, hogy mi mindig következetesek voltunk abban, hogy az európai uniós források járnak a magyar embereknek. Senki nem folytathat a mi meggyőződésünk szerint olyan politikát, hogy elvegye az Európai Uniótól ezeket a forrásokat.

Mi mindig amellett érveltünk, hogy egy korrupt kormány hibái, bűnei miatt nem lehet magyar embereket megbüntetni, tehát ezzel kapcsolatban következetesek voltunk. Sajnos ebben a ciklusban nincs európai parlamenti képviselete az LMP-nek, de ha lenne, akkor ennek megfelelően a korrupció feltárásának az ügyét helyeznénk előtérbe, és nem a források megvonását.

Én azt gondolom, hogy az is egyértelmű és egyetértünk benne, hogy a napenergia mellé a szélenergia egy nagyon fontos kiegészítő energiaforrás lenne, ami növelné az energiabiztonságot. Azzal is egyetértünk, hogy a helyi önrendelkezést biztosítani kell, tehát helyi szinten meg kell adni a lehetőséget a szabályozásba való beleszólásnak. Ugyanakkor látva azt, hogy ez valóban egy olyan komplex kérdés, hogy ez meghaladja a kormánynak az úgymond szakpolitikai felkészültségét, hogy ezzel kapcsolatban egy szabályozást megalkosson, én azt javaslom, hogy a rendelkezésre álló kiváló magyar szakemberek segítségét kérjék abban, hogy a szabályozás mielőbb megszülessen. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)

És mivel konkrét választ nem kaptam, elnök úr, ezért nem is tudom elfogadni államtitkár asszony válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage