GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Természetesen nem fogadom el államtitkár úr válaszát, nemcsak azért, mert azt gondolom, hogy néhány lényeges tételt kihagyott. Az ön által az én főnökömnek nevezett Gyurcsány Ferenc, akire büszke vagyok, hétszer adott  még egyszer mondom, államtitkár úr: hétszer adott  13. havi nyugdíjat, ami egyébként  nyilván ön pénzügyminisztériumi államtitkárként pontosan tudja  nem számít bele a nyugdíjemelésbe. Tehát idén ne bizonygassa azt, hogy a nyugdíjasoknak az inflációt meghaladóan vagy legalább az inflációval emelték a nyugdíját.

2023 januárjában, amennyiben önök betartották volna a saját törvényüket, az átlagnyugdíj nem 208 ezer forint lenne, mint most, hanem 264 ezer forint. És micsoda különbség, államtitkár úr, ha egy nyugdíjasnak nem 208 ezer forintból, hanem 264 ezer forintból kellene megélnie! Nyilván ezt ön az államtitkári fizetésével fel sem tudja fogni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)

Így csak azt tudom önnek mondani, hogy Magyarországon az árnyékkormány az egyetlen remény arra, hogy a nyugdíjasok is tisztességes nyugdíjat fognak kapni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a DK soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage