ARATÓ GERGELY (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Politikai Igazgató Úr! Választókerületemben, Kőbányán, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban húsvét előtt rendkívül kellemetlen meglepetésben volt részük az ott dolgozó munkavállalóknak, ápolóknak, műtős segédeknek, beteghordóknak és más egészségügyi dolgozóknak. Az történt ugyanis, hogy közel 200 ezer forinttal kevesebb fizetést kaptak közülük sokan. Itt, ugye, nem jól fizetett emberekről van szó, itt a fizetésüknek, a valódi jövedelmüknek a jelentős részéről, időnként a többségéről van szó, amit ebben a hónapban nem kaptak meg. Ennek az oka az, hogy a kórház vezetése mindenfajta egyeztetés és előzetes jelzés nélkül úgy döntött, hogy megváltoztatja a munkaidőkerettel való elszámolásnak a rendszerét, és szemben az eddigi gyakorlattal, ahol alapbérszerűen fizették ki ezeket az egyébként előzetesen jól megbecsülhető túlórákat, költségeket  hiszen itt is létszámhiány van, tehát a munkavállalók valójában előre tervezett módon, túlórában látják el a feladatokat, és ezeket alapbérszerűen mindig idejében kifizették , most azonban még egyszer mondom, egyeztetés és előzetes jelzés nélkül úgy döntött a kórház főigazgatója, hogy a többiek fizetése ráér, és egy hónappal eltolta ennek az összegnek a kifizetését.

(16.30)

A száguldó orbáni infláció, az európai rekordszinten beragadt orbáni infláció mellett mondanom sem kell, hogy rendkívül súlyos következményekkel jár az érintett munkavállalókra ez a fajta intézkedés. Van, aki az albérletét nem tudja fizetni, van, aki a hitelét nem tudja fizetni, van, aki csak nem tudott bevásárolni húsvétra az önök felelőtlensége miatt.

Többen fölmondtak, sokan a kollektív felmondást fontolgatják, így ez a fajta nemtörődömség és ostobaság a betegellátást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), a Kőbányán és a XVII. kerületben élő emberek egészségügyi ellátását is súlyosan veszélyezteti. Mikor hozzák helyre ezt a hibát, államtitkár úr?  bocsánat, politikai igazgató úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage