SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Köszönöm, államtitkár úr. Abban egyetértünk, hogy a nemzeti parkoknak rendkívül fontos szerepe van az országban, ezért is szólaltam most fel. Ön azt mondja, hogy összesen 1350 munkatársuk lehet, akkor a 135 ennek pont a 10 százaléka. Sajnos, úgy tudom, hogy önök ennyit terveznek leépíteni. De akkor nagyon örülök, államtitkár úr, ha a következő egy percben egyértelműen kijelenti, hogy nem született olyan kormányhatározat, amely előírja, hogy 135 álláshelyet szüntessenek meg összesen a magyarországi nemzeti parkoknál.

Ezeknek az embereknek az egyéves bére nagyságrendileg 1,2-1,3 milliárd forint lehet. Ez gyakorlatilag aprópénz az önök kormányának. Úgyhogy én is úgy gondolom, hogy nem éri meg ezt feláldozni csak azért, ha azzal indokolják, hogy a többieknek majd így tud nőni a fizetése. Én azt gondolom, hogy egyébként érdemes fizetést emelni a nemzeti parki munkatársaknak, de nem azon az áron, hogy olyan iszonyatos munkaterhet raknak rájuk  hiszen valakinek el kell végezni a kieső munkatársak feladatát is , hogy erre már egyszerűen képtelenek lesznek.

Tehát várom akkor az egyértelmű kijelentést: nem terveznek 135 embert elküldeni, és nem volt ilyen kormányhatározat. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage