HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyjából ott folytatnám, ahol képviselő úr és miniszterhelyettes úr abbahagyta, de egy más megvilágításból kezdeném.

Az elmúlt 12 évben számos olyan, szerintem történelminek is nevezhető kihívás állt Magyarország előtt, amire fontos volt, hogy az országunk, a magyar nemzet jó választ tudjon adni, és egy szomorú tapasztalatunk az, hogy ezekre a történelmi kihívásokra sem volt képes a magyar politika összefogást létrehozni. Ez annak volt köszönhető, hogy a baloldal mindig szembefordult a teljesen világosan látszó nemzeti érdekkel, de itt az elmúlt 12 évben megállt, tehát szembehelyezkedett a nemzeti érdekkel, de itt megállt.

Azonban az elmúlt időszakban volt egy szintlépés, és a szintlépés abban ölt testet, hogy most már nemcsak szembenállnak a nemzeti érdekkel, hanem deklaráltan kimondva is azt mondják, hogy az a céljuk, hogy kárt okozzanak Magyarországnak, kárt okozzanak a magyar vállalkozásoknak, és mindezt jogi köntösbe bújtatják, ahogy Gyurcsány Ferenc mondta. És még ennél is tovább ment Molnár Csaba, ő mégiscsak egy sztahanovista Gyurcsány-képviselő, európai parlamenti képviselő, aki még azt is mondta, hogy szerinte hazafias kötelesség azért dolgozni, hogy az uniós források ne érkezzenek meg.

(17.30)

Tehát ő azt gondolja, hogy hazafias kötelesség azokat az uniós forrásokat meggátolni, amelyekből a pedagógusok béremelését meg lehetne valósítani. (Gréczy Zsolt: Miért nem adjátok oda ti?) Gratulálok önöknek! A kérdés csak az, hogy ezt miért csinálják. Ez lenne a kérdésem, államtitkár úr. Azért csináljáke, mert a megrendelőik, akik  most már tudjuk  a választások óta több pénzt adtak önöknek, mint a választások előtt összesen (Gréczy Zsolt: A bíróság előtt bizonyítod ezt a mondatot?), ezt várják el önöktől? (Gréczy Zsolt: A bíróság előtt nem fog megállni!) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage