DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Amiket ön a baloldal szemére vetett, azok tények, minden úgy történt, ahogy ön mondja. Valóban úgy történik, hogy az európai baloldallal összefogva a magyar baloldal, különböző európai parlamenti képviselők, különböző európai parlamenti tisztviselők azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó forrásokat, ne kapja meg az európai uniós pénzeket.

Tehát ebben, azt hiszem, ami elhangzott az elmúlt napokban akár Gyurcsány Ferenc tollából vagy szájából, vagy Molnár Csabától, nem voltak újdonságok. Az újdonság az volt, hogy nyíltan beismerték. De ebben semmi újdonság nincs. Azt kell mondanom, hogy tényleg évek óta, mióta különböző baloldali jelentéstevők az Európai Parlamentben Magyarországról számos hazugságot állítottak a jelentéseikben, kiderült számos esetben persze, hogy magyar emberek fogták a tollukat ezeknek a jelentéstevőknek és magyar emberek írták ezeket a mondatokat, ezek az állítások súlyos károkat okoztak Magyarországnak. Nem igaz az az állítás, hogy ők csak a kormánynak akartak kárt okozni, hiszen most már világos, hogy az európai uniós források visszatartása közvetlenül érinti a magyar állampolgárokat, tehát nem a kormányt, hanem Magyarországot és a magyar embereket.

Viszont például a mai napon, illetve a holnapi napon nagy pillanat előtt állunk, mert a DK bizonyíthatja hazafias elkötelezettségét, ha van neki ilyen, ugyanis megszavazhatja azokat a törvényeket, amelyeket az Európai Bizottsággal való tárgyalás során a kormány a Ház elé terjesztett. Reméljük, hogy a DK végre megmutatja, hogy ők  hogy is szokták mondani?  hazafiak. Majd kiderül. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage