NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Bocsánat, csak a DK vallásellenes kirohanásaira szeretnék reagálni így gyorsan. Azt mindig megszokhattuk önöktől, emlékezhetünk rá, hogy önök egyáltalán semmilyen módon nem készítették elő a 2011-es magyar soros elnökséget, azt a 2010-es kormányváltás után mindössze bő fél év, alig egy év alatt kellett összehozni. Egy fantasztikusan jó program lett, és nagyon sok eredmény bekerült azóta az Unió jogalkotásába, és nagyon sok dossziét sikerült lezárni a magyar elnökség ideje alatt.

Ne felejtsük el, tisztelt képviselő úr, hogy az önök ottani európai parlamenti párttársait és barátait bilincsben viszik el naponta, mert bőröndnyi pénzeket fogadtak el. Dobrev Klára barátait, párttársait viszik el különböző brüsszeli korrupciós botrányokban. Ezek után mondanak önök az európai uniós elnökségről egy ilyen vállalhatatlan felszólalást, hogy a magyar állam képtelen ezt megszervezni, és ne lennénk készek arra, hogy egy remek uniós elnökséget bonyolítsunk le.

Az egyházellenes kirohanásokat és vallásellenes kirohanásokat megszoktuk a Demokratikus Koalíciótól. Ha kellene mondanom egyet, ön kért példákat: önök voltak azok, akik törvényjavaslatban tiltották volna be a gyónási titkot, erre még a kommunisták sem voltak hajlandók. Egyvalaki igen, tisztelt képviselő úr, azok a nácik voltak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage