BARKÓCZI BALÁZS (DK): Köszönöm szépen. Bár azt hiszem, az utolsó mondat után már méltatlanná vált képviselő úr arra, hogy bármit is válaszoljak neki. Egyrészt senki nem akarta betiltani a gyónási titkot, ezt azért szeretném megjegyezni. Ugyanakkor képviselő úrnak szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy Európában volt egy olyan korszak, amit felvilágosodásnak hívtak. Ez egy kis fáziskéséssel eljutott Magyarországra is. Ennek olyan alakjai voltak, mint Bessenyei György, Kazinczy Ferenc; az én nagy személyes kedvencem, például Kármán József. Annyit hadd osszak meg önnel, hiszen ön is gyerekes édesapa, hogy az én kislányomat a „Fanni hagyományai” után hívják Fanninak, ami a világ egyik legjobb regénye szerintem. A felvilágosodás arra épült, hogy mindenki szabadon kritizálható, tehát ez nem támadás.

Ha valakit kritizálok, vagy azt mondom neki, hogy például önök most benyújtanak egy ilyen törvényt, hogy az én választókerületemben a Salkaházi Sára Általános Iskolát bemondásra viheti az egyház. Na most, az önkormányzati képviselő-testület többsége ezt elutasította (Nacsa Lőrinc közbeszól.), tehát nem adjuk az önkormányzati vagyon maradékát is még az egyháznak, de például ilyen helyzetbe hozzák őket, tehát önök összekeverik a kritikát a támadással.

Ezzel szemben mit látunk, ami valóban támadás? Azt látjuk, hogy vannak olyan kivizsgálatlan pedofil bűnök, amiket önök egy mozdulattal lesöpörnek az asztalról, sőt van olyan, hogy az áldozatot citálják bíróság elé, mondvacsinált indokokkal, hogy valakinek a személyes jó hírnevéhez fűződő jogát megsértette. Ezek történnek ma Magyarországon. Ez nem támadás, képviselő úr! A bilincsről meg csak annyit, most mondta, hogy Dobrev Klára, de én ugyanúgy mondhatnám, hogy Deutsch Tamás vagy Hidvéghi Balázs barátai, ne vicceljünk már! (Nacsa Lőrinc: Párttársa…) Barátait is mondott, képviselő úr! A különbség Magyarország és az Unió között, hogy az Unióban, ha valaki korrupciós bűncselekményt követ el, igen, azt bilincsben elviszik, itt pedig az önök volt párttársa, a Polt Péter által vezetett ügyészség felmenti. Szakmányban lopják a pénzt, többek között ezért is nem jön az Uniótól. Nagyon szépen köszönöm.

(20.00)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage