DR. HARGITAI JÁNOS, a Mentelmi Bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Tiszafüredi Járásbíróság átiratában indítványozza az Országgyűlésnek, hogy Pócs János képviselő úr mentelmi jogát rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt függesszük fel.

Az iratból a következő fontosabb tényállási elemek ismertetésére tennék kísérletet. A települési önkormányzat  Jászberényről van szó  egy Malom Konferencia- és Rendezvényközpont megvalósítására szövetkezett, ehhez kapott is forrásokat. A kivitelező vállalkozónak valamivel több mint 287 millió forintot előlegként átutalt, amivel a vállalkozónak csak az utolsó részszámla benyújtásakor kellett volna elszámolnia. Idáig nem fajul az ügy, mert ez a beruházás meghiúsul, így az irányító hatóság 800 millió forintot visszakövetelt a várostól.

Pócs János képviselő úr 2022. június 15-én a város képviselő-testületi ülésén  ez lényeges, ott a testületi ülésen  mondja a következőket; a legfontosabb mondat, alpolgármesternek és polgármesternek címezve, hogy ezt a 300 millió forintot önök a jászberényi adózók zsebéből eltapsolták, és átadták egy vállalkozónak. Na, ebből lesz a magánindítvány, és a magánindítvány alapján a járásbíróság átirata kerül ide elénk.

Nyilvánvalóan a Mentelmi Bizottságnak azt javasoltam, mint az ilyen ügyekben mindig, és ezt javasolja a Mentelmi Bizottság is az Országgyűlésnek  4:1 arányban hoztuk meg a döntésünket , tehát az indítványunk az, hogy ebben a magánindítványban Pócs János képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage