NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Hát, mindig is tudtuk, hogy a baloldal a sajtószabadság ellensége. Teljesen világos volt ebből a felszólalásból is. Mondja az az Arató Gergely, akik kézi vezérléssel irányítják a Nyugati Fény nevű szennylapot, akik rendszeresen olyan vállalhatatlan szövegeket és minősítéseket tesznek közzé rólunk, ráadásul egy külföldről finanszírozott újságról is szó van, hiszen az Európai Parlament szocialista frakciója is finanszírozza, és így tovább, tehát azt gondolom, hogy egy ilyen háttérrel, egy ilyen DK-s médiaháttérrel… (Arató Gergely: Ez nem igaz!) Hát hogyne lenne igaz, tisztelt képviselő úr, de ezt majd megbeszéljük, mert ez nem a párbeszéd műfaja itt most jelenleg. (Vajda Zoltán: Ezt tudom! Ezt megtanultam!)

Ugyanakkor beszéljünk arról, ami a lényeg ebben a törvényben, és amit megpróbálnak önök eltagadni, és propagandistázik itt, meg ön mindenfélével minősít negatív módon újságírókat Magyarországon, akik azért dolgoznak, hogy Magyarországon a lehető legtöbb információt a politikai döntésekről és a közélet történéseiről az olvasók, a fogyasztók elé tárjanak.

Hát, tisztelt képviselő úr, mondok egy példát. Az Átlátszó nem vádolható valamiféle erős kormánypártisággal. Még 2013 márciusában az Átlátszó több újságírója kérte ezt a módosítást, a dekriminalizációt az akkori parlamenttől és kormánytól. Az Európa Tanács korábbi főtitkára is  ön is tagja az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének  javasolta több tagállamnak, hogy a dekriminalizáció egy jó út, és ezen az úton kellene haladni. Tehát ne ránk hallgasson! Hallgasson az Európa Tanács korábbi főtitkárára, hallgasson az Átlátszó újságíróira, és így tovább, tudnám folytatni ezt a listát, hogy kik és hány alkalommal jelezték vagy vetették fel, hogy ez az irány szerintük jó lenne.

Mit is mond erről a magyar Alaptörvény? A IX. cikk (1) bekezdése úgy szól, hogy „Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.”, a (2) bekezdés pedig így: „Magyarország elismeri…” (Vajda Zoltán: Tanár úrnak mondd!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage