NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Pont akartam említeni, hogy Vajda képviselő úr például úgy viselkedik a sajtóban, hogy fenntartja magának a jogot, hogy ő mondhatja meg, ki kicsoda. (Cseresnyés Péter: Így van!) Tehát ő mondhatja meg, hogy kinek mi a foglalkozása, ő kit tart újságírónak. Ez pontosan az a sajtószabadság-értelmezés, amelyről eddig beszéltem. A baloldal szerint a sajtószabadság addig van, amíg őket dicsérik, utána nem lehet.

Mára már odáig jutottunk Karácsony Gergellyel, hogy már a Telex kérdéseire sem akar válaszolni, amikor az újságíró az évszázad politikai botrányáról kérdezte, a 4000 millió forintnyi guruló dollárral kapcsolatban, ami az ellenzék kampányába és a DK médiájához is vándorolt. Ne felejtsük el: a DK médiája külföldi pénzből is működik! Külföldi pénzeket kap  külföldi pénzeket kap! , és az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy így próbálják befolyásolni a magyar választók gondolkodását, így próbálják befolyásolni a közpolitikai vitákat, külföldi befolyással. Ilyen, tisztelt képviselőtársaim, a baloldali sajtószabadság: fenyegetés, betiltás, listázás, eltörlés, száműzetés. Tiszta kommunista tempó, amit önök művelnek ebben a kérdésben!

Ebbe a sorba beillett az is, hogy Arató Gergely felállt és azt mondta, hogy nem szeretné az Európa tanácsi ajánlás ellenére, a korábbi, akár kormánykritikus újságírók kérése ellenére nem szeretné dekriminalizálni a médiaszabadságot, az újságírást. Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy szerintem ez a sajtószabadság irányába tett fontos lépés. Magyarországon erős a sajtószabadság, erős a médiaszabadság. Ezzel a törvénnyel tovább tudnánk erősíteni. Én mégiscsak azt javasolnám önöknek, hogy támogassák, ahogy ezt mi fogjuk tenni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage