SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Úgy látszik, hogy akkor ön vagy direkt csinálja, vagy tényleg nem érti. Tehát az történik most az önök propaganda-, szennymédiájában, hogy név nélkül hoznak le rágalmazó, becsületsértő cikkeket. Ahhoz, hogy polgári peres eljárásban lehessen ezt támadni, az elkövetőt azonosítani kell. Az elkövetőt pedig büntetőeljárásban lehet azonosítani. Én ezt azért tudom, mert ebben a CIA-s rágalmazós ügyben pontosan ez történt. A bíróság kiadta a rendőrségnek, hogy kezdjen el nyomozást. A rendőrség néhány, nem mindegyik, de néhány propagandatermék esetében azonosította az újságírót, a korábban név nélküli újságírót, ez a rendőrség nyomozása nélkül nem valósulhatott volna meg. Most ezt a lehetőséget veszik el önök. Tehát ezekben a polgári peres eljárásokban, amikre önök hivatkoznak, nem lesz elkövető, aki ellen majd a polgári peres eljárást lehet indítani.

A főszerkesztő, a felelős szerkesztő a nap végén lehet, de a bíróság egyelőre például ebben a CIA-s ügyben azt mondta, hogy nem tudja megállapítani, hogy ki a felelős (Nacsa Lőrinc közbeszól.), mert automatikusan a felelős szerkesztő vagy a főszerkesztő nem felelős ezekben az esetekben. Ezt állítja most a bíróság. Önök pontosan tudják ezt, csak cinikus, aljas módon arra hivatkoznak, hogy majd polgári peres eljárásban.

Ráadásul önöknek semmiből nem áll kifizetni 3 milliót, 4 milliót, 10 milliót, 100 milliót büntetésként, önök ezt röhögve megcsinálják, mert megéri önöknek a hatalommal szemben állók kicsinálása, lejáratása, de attól ténylegesen félnek, hogy mondjuk, két évre valakinek börtönbe kell menni, vagy foglalkozástól eltiltást kap, vagy megrovást kap, vagy bármi egyéb büntetőjogi felelősségre vonást kapna. Ezt akarják önök megakadályozni, mert a büntetést a polgári peres eljárásban röhögve kifizetik. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage