DR. APÁTI ISTVÁN (Mi Hazánk): Köszönöm szépen a szót. Akkor rögtön adódik a kérdés Kontrát képviselő úr felszólalása után, hogy ha már ilyen könnyűszerkezetes konténerbörtönök vagy konténerférőhelyek kialakítása, vagy attól nem sokkal magasabb minőségű férőhelyek kialakítása megtörtént, ráadásul 2750-et mondott, ha jól értettem, akkor meg mi a búbánatnak kell kiengedni 2600 embercsempészt? Hát, akkor meg gyakorlatilag azt erősíti, amit az előbb elmondtam, vagy súlyos kritika tárgyává tettem. Hát, akkor ezek szerint mégsem annyira tragikus a helyzet.

De amúgy kapaszkodjon meg, képviselő úr, tragikus, mert ezzel együtt is bőven 120 százalék körül van a börtönök túlzsúfoltsága. Hiába trükköznek itt könnyűszerkezetes férőhelyekkel, 2015-16 tájékán, illetőleg 2017. május 4-én Orbán Viktor miniszterelnök úr Csengerben sem azt mondta, hogy majd könnyűszerkezetes férőhelyekkel, az ország meglévő börtöneinek ilyen-olyan toldozásával-foldozásával, részleges, kisebb mértékű bővítésével fognak férőhelyeket teremteni, hanem azt mondta Csengernek meg a Csengeri járásnak, hogy hamarosan börtön épül Csengerben. Ötszáz férőhelyről volt szó, igaz, újabban ezerről beszélnek.

Ez önmagában egyébként nem oldaná meg az országos problémákat, de sokat enyhítene rajtuk, ráadásul rá fog égni a miniszterelnök úrra ez a teljesítetlen ígéret, hiszen a 2018-as és a 2022-es kampányban is a fókuszba helyezték ezt a témakört. Ez olyan a Csengeri járásnak, mint régen Budapestnek volt a négyes metró, kampányról kampányra lehetett hülyíteni az embereket, csak akkor a balliberális pártok hülyítették az embereket, itt meg most önök hülyítik az embereket. Már két országgyűlési kampányon vagyunk túl, közte volt önkormányzati választás, közte volt EP-választás, jövőre megint jön egy önkormányzati, megint egy EP, három év múlva az országgyűlési.

Építsék meg legalább ezt a börtönt, hogy legalább javítsanak a helyzeten, legalább enyhítsenek a helyzeten. Ha pedig ezek szerint ön szerint nem annyira tragikus, mint amennyire az ellenzék látja, egyébként nemcsak balliberális képviselők, hanem jobboldali képviselőként én magam is szóvá tettem ezt a problémát, csak a történeti hűség kedvéért mondom ezt, akkor meg miért eresztik szélnek az embercsempész bűnözőket. Erre válaszoljon!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage