RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Mondhatnám, hogy van egy jó meg egy rossz hírem az első felvetésével kapcsolatban: Magyarország gyarmatosítása, ahogy ön fogalmazott. A jó hírem az, hogy Magyarországot nem sikerült senkinek gyarmatosítani. De van egy rossz hírem is: a baloldalt viszont igen, mert önöket viszont felvásárolták, a gyarmattartó központból kapják a pénzt (Ander Balázs közbeszól.), és ezért úgy politizálnak, ahogy azt a gyarmattartó központból megrendelik önöktől.

(12.50)

Azért fura, mert néha, amikor önöket hallgatják a magyar emberek, akkor azt hiszik, hogy igazából ez csak egy amerikai demokrata párti, ottani baloldali beszéd lefordítása magyarra. Mintha ez nem a magyar emberek szívéből jönne, hanem mintha külföldi megrendelésre érkezne, hát, ez a rossz hírem van. És sajnos a Jobbik ebbe a sorba beállt, és önök is ebben a kórusban vannak.

Komoly kérdés volt az ön részéről, hogy hogyan lehet az oktatás versenyképes, hogyan tudjuk a gyerekeknek a legjobb iskolát kínálni, mert mégiscsak ez lenne az alapvető célunk. És ha önt is ez a motiváció hajtja, akkor van egy újabb jó hírem, mert akkor ön, ha majd a parlament elé benyújtásra kerül, akkor nyugodtan megszavazhatja majd az új pedagógus-életpályáról szóló törvényt, mert az pontosan ezt célozza. Vannak olyan tanárok  amikor ön diák volt, amikor ön tanár volt, amikor a gyerekei diákok voltak, mindig tud ilyen példát mondani , akik jobban húztak, akik a szívüket-lelküket beletették, akik tényleg többet tettek, és ez a törvény végre megteremti a lehetőségét  és ez a lényege az egész törvénynek, az összes többi ehhez képest másodrendű kérdés, kivéve a béremelést, meg az ezt megelőző kérdést is , szóval, hogy akik igazán odateszik magukat, azok végre többet tudnak keresni az átlagnál, akár százezres nagyságrendben is, több százezer forinttal is többet tudnak keresni azokhoz képest, akik az átlagszínvonalat ugyan hozzák, de nem annyira sokat tesznek a diákokért, mint azok, akikre mi is emlékszünk a saját diákkorunkból, vagy ön is emlékszik a kollégái közül.

Ennek a törvénynek ez a lényege, hogy aki (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) jobban tanít, az jobban is kereshessen végre Magyarországon. Ez egy áttörés lesz több mint 30 évvel a rendszerváltás után. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage