DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ön Ferenc pápát említette, úgyhogy engedje meg, hogy én is a szentatyától idézzek. Ő úgy fogalmaz, hogy a környezeti felelősségre nevelés olyan viselkedésformákra ösztönözhet, amelyek közvetlen és jelentős hatással vannak a környezettel való törődésre, mindez egy olyan nagylelkű és méltóságteljes kreativitás része, amely az ember legjobb oldalát mutatja meg.

Azt gondolom, hogy bárhol, akik részt vettek a „TeSzedd!” akcióban, ezeket a gondolatokat valóban megtapasztalhatták, hiszen számukra fontos a teremtett környezetünk védelme, illetve valóban egy nagyon-nagyon jókedvű, és azt gondolom, csapatépítő tevékenység során valóban a legjobb oldalukat tudták megmutatni. Személyesen is részt vettem több helyszínen a „TeSzedd!” akcióban, és azt láttam, hogy azok a személyek, akik részt vesznek ebben az akcióban, valóban rendkívül elhivatottak a környezet megóvása, a teremtett világunk és a természet megóvása tekintetében, és ezt az ügyet fontosnak tartják.

Ha a számokat nézzük, azt tudjuk elmondani, hogy tavaly nagyjából 40 ezer önkéntes dolgozott 900 ponton, 850 tonna hulladékot sikerült összegyűjteniük. Szeretném leszögezni, hogy a számok még nem véglegesek, hiszen a koordinátorok folyamatosan kapják az újabb és újabb információkat, de azt már az elején is jól lehetett látni, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva idén regisztráltak a legtöbben az akcióban. Ezt a már most beérkezett adatok is mutatják, hiszen azt látjuk a május 8-áig beérkezett adatok alapján, hogy több mint 2 ezer gyűjtőponton, több mint 3 ezer önkéntes csoport közel 90 ezer önkéntese több mint 83 ezer zsáknyi hulladékot gyűjtött össze, ami nagyjából 1669 tonna szemétnek felel meg.

Szeretném megköszönni ezúton is mindenkinek, aki részt vett a „TeSzedd!” akcióban, és kérem, hogy képviselő asszony a jövőben is támogassa ezeket a kezdeményezéseket. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage