NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Alelnök úr! Újabb összeesküvés-elmélet válhat valóra  írja a Kuruc.info hírportál , digitális jegybankpénzzel számolná fel a köz… készpénzt  talán a közpénzt is  a Magyar Nemzeti Bank. Az ön MNB-alelnökként tett nyilatkozata szerint a készpénz feltehetően kikerül a rendszerből, ha a digitális jegybankpénz veszi át a szerepet. Jelenleg Kína, az USA és az Európai Központi Bank foglalkozik leginkább az új világrendnek ezzel a fejlesztésével.

A Covid-diktatúra alatt a totális megfigyelés felé tettek lépéseket, most pedig a még szabadságjognak tekinthető készpénzhasználat betiltásával egy gombnyomással elvehetnék a pénzét bárkinek. A végrehajtó-maffia túlkapása semmi ehhez a kormányzati szándékhoz képest, aminek a Mi Hazánk Mozgalom szeretne gátat szabni, alkotmányos joggá téve a készpénzhasználatot.

Pártunk elnökének múlt havi felszólalására válaszul Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár beismerte: valóban cél és szándék a készpénzforgalom visszaszorítása. Pedig ez a kormányprogramban sem szerepelt, választási programjuk pedig nem is volt. Ez így semmiképp sem korrekt.

A postabezárásokkal az időseket is kényszerítik a bankkártyahasználat felé, és sok helyen például tömegközlekedési jegyet sem lehet már vásárolni készpénzért, így büntetés is várhat rájuk bankkártya hiányában. Ez ön szerint már jelenleg is törvényes?

A Mi Hazánk szerint leginkább vagy legfeljebb az elinflálódott ötforintosok kivezetése fogadható el. Erről mit gondol, alelnök úr? Az ötforintos érme már a saját anyagköltségét sem éri meg, sőt színesfémhulladékként kilóra többet ér, mint fizetőeszközként. Az MNB 15 éve vonta be a forgalomból az egy- és kétforintos érméket, akkor ez nemzetgazdasági szinten 3-4 milliárd forintos megtakarítást eredményezett. Az EU-rekordnak számító magyar inflációs mutatók miatt is hajlandóke lépni ezen a téren? Köszönöm válaszát. (Szabadi István tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage