CSÁRDI ANTAL (LMP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyar Közlöny április 27-ei számában jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint ezentúl közigazgatási hatósági eljárásban a közmeghallgatás az érintettek személyes jelenléte nélkül is megtartható. Érdemes ízlelgetni a szót: közmeghallgatás. Mi nélkül? Köz nélkül. Ez olyan, mint egy koncert közönség nélkül, mint Mészáros Lőrinc közbeszerzések nélkül, vagy Bayer Zsolt cinizmus nélkül. A lényeg veszik el.

A közmeghallgatás azért jött létre, hogy az emberek meg tudják kérdezni az illetékeseket a sorsukat jelentősen befolyásoló, fontos ügyekről. Ha egy közmeghallgatásra nem engedik be az embereket, azt már nem lehet közmeghallgatásnak nevezni. Azt maximum közelhallgatásnak lehet nevezni. Persze, tudjuk jól, hogy miért csinálja ezt a Fidesz: azért, mert önök pontosan tudják, hogy a magyar emberek döntő számban mondanak nemet az akkumulátorgyárak építésére.

Önök gyakorlatilag betiltották a népszavazást Magyarországon, és most már az is fáj önöknek, ha közmeghallgatás keretében szembesítik önöket a magyarok a véleményükkel. Önökben nincs meg a minimális tisztelet sem, hogy tiszteletet mutassanak a magyar emberek iránt. Önökben nincs tisztelet a helyben élők irányában, hogy meghallgassák a véleményüket. A kérdés rendkívül egyszerű: a kormány hajlandóe visszavonni ezt a rendkívül felháborító rendeletét? Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage