ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselőtársam! Az a kép alakul ki itt a szemem előtt, hogy önök valójában nem a kamara mostani vezetésével nem értenek egyet, hanem nem akarnak kamarát. Szerintem a kamaraellenesség ilyen gazdasági helyzetben előnytelen a vállalkozások számára.

Tehát szeretnék kiállni teljesen világosan amellett, hogy Magyarországon legyen kamara, a kamara fogja össze a vállalkozókat, és tegyen javaslatokat a kormánynak a tekintetben, hogy milyen gazdaságpolitikát folytassunk. Erre nekünk szükségünk van, és ez nem is eredménytelen a kamara részéről. Egyetlen adatot szeretnék az ön figyelmébe ajánlani: 2009-ben az úgy volt  2009-ben!  , hogy ha volt egy 10 ezer forintos béremelés, abból a munkavállalónál 2800 forint maradt.

A kamarával közösen kidolgozott új adórendszer eredményeképpen 2022-ben, ha valaki kapott 10 ezer forint béremelést, abból 6400 ott maradt a munkavállalónál. Korábban 2800, most 6400  én így mérem a kamara eredményességét. Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage