MENCZER TAMÁS külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Nagy tisztelettel kérem, hogy ne zavarjon össze. Először azt mondta, az a baj, hogy túl sok a munkanélküli. Most meg azt mondja, hogy túl kevés a munkaerő. Nem tudom követni. Én értem, hogy a képességeim korlátozottak, ezt belátom kellő tisztelettel, de mégiscsak arról van szó, hogy ellentmondást vélek felfedezni az ön által elmondottakban.

Tehát a lényeg az, hogy 1 millió munkahelyet teremtett az Orbán-kormány, mint ahogy azt vállalta is. 11-12 százalékról levittük a munkanélküliséget 4 százalék alá, és továbbra is folyamatosan hozzuk a beruházásokat. Nem ingyenpénzt kapnak, hanem egy versenyben veszünk részt, és helyt is állunk. Ezek a beruházások azért jönnek Magyarországra, mert itt kedvezőbb környezetet és tisztességes, becsületes, szorgalmas munkaerőt találnak. A beruházásokat el fogjuk látni munkaerővel, van még Magyarországon is némi tartalék, van a külhonban is tartalék, és mindent meg fogunk oldani ezzel kapcsolatban.

A GDP-növekedés pedig, amit ön említett csak úgy zárójelesen, azért az viszonylag fontos. Kérem, ne akarjon minket arról lebeszélni, hogy a GDP növeléséért mindent megtegyünk a jövőben is. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage