DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Budapesten ma joggal kérdezzük, hogy itt a piros, hol a piros; itt a pénz, hol a pénz. Ugyanis azt megszoktuk az elmúlt időszakban, évtizedekben, hogy ha a főváros vezetése pirosra vált, mindig eltűnik a pénz.

Karácsony Gergelynek sikerült elérnie azt, amit még senkinek: három és fél év alatt csődbe vitte a fővárost. Mivel a főváros vezetésére alkalmatlan, most éppen azzal foglalatoskodik, hogy a kormányt támadja minden alap nélkül. Vajon miért teszi ezt? A válasz nagyon egyszerű és egyértelmű: főnöke, Gyurcsány Ferenc erre utasította. Gyurcsány Ferenc kiadja a vonalat, Karácsony Gergely pedig teljesíti  ez a felállás, tisztelt képviselőtársaim, ezek a bábjáték szabályai. Így zajlik a munkamegosztás a dollárbaloldal háza tájékán.

A főpolgármester legújabb monológjában nemrégiben bejelentette, hogy nem fizeti be a szegényebb önkormányzatok megsegítésére szolgáló szolidaritási adót. Ennek az az oka, hogy Karácsony Gergely 2024-ben is szeretne főpolgármester-jelölt lenni. Ezért a kiadott feladatokat bólogatva rendre teljesíti. Gazdája ezért meg is dicsérte, így fogalmazott egy általa adott interjúban, idézem: „Amit Karácsony Gergely gondol a világról, az beilleszthető abba, amit mi gondolunk a világról.” Karácsony Gergely azért is teljesíti a részére kiosztott feladatokat, mert Gyurcsány Ferenc világossá tette: ha Karácsony Gergely nem viszi bele a fővárost a kormány elleni harcba, találnak helyette más főpolgármester-jelöltet, hiszen a bábjáték szereplői bármikor cserélhetőek.

Most a legújabb, ami némi fejfájást okozhat Karácsony Gergelynek, hogy kifogytak Tarlós István pénzéből, de ez mindig így van, a baloldal mindig kifogy a másik pénzéből. 214 milliárd forintnak kelt hűlt helye. Nőttek az adóbevételek  mégis, mégis hova tűnt a budapestiek pénze?!

Tisztelettel kérdezem államtitkár urat: meddig folyhat ez, mit engedhet magának meg a főváros vezetője? Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage