DR. VARGA JUDIT igazságügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A kérdéséről egy régi mondás jutott eszembe; mindig tudtam, csak nem sejtettem. Én már közel öt esztendeje vagyok tagja annak a csapatnak, annak a honvédő csapatnak, amely a hazánk ellen indított tagállamisági dzsiháddal szemben védi a hazát. Számomra mindig is egyértelmű volt, hogy ezek a jogállamisági eljárások alapvetően politikai támadások, egy politikai boszorkányüldözés zajlik hazánk ellen. Számomra mindig egyértelmű volt, hogy a ceruzát Brüsszelben magyar kéz, magyar bal kéz fogja, és az is egyértelmű volt, hogy a brüsszeli újabb és újabb követelések mögött a hazai és a nemzetközi balliberális ellenzék kreativitása áll. Éppen ezért egyáltalán nem lepődtem meg, amikor Gyurcsány Ferenc, illetve párttársai beismerő vallomását hallgattam a rádióban.

Azonban a helyzet az, tisztelt képviselő úr, hogy a legnagyobb hazai és a legnagyobb nemzetközi ellenszéllel szemben is sikerült Magyarországnak teljesítenie azt, amit vállalt. (Hajnal Miklós: Hősök vagytok!  Soltész Miklós: Bohózat, amit csináltok!  Az elnök csenget.) Mert a magyar kormány mindennap azon dolgozik  és itt nagyon szépen köszönöm annak a sok tucatnyi közigazgatási szakembernek a több hónapos kitartó munkáját, ami elvezetett minket ide , a magyar emberek érdekében mi mindennap azért dolgozunk, hogy a magyar emberek hozzájussanak ahhoz a forráshoz, ami őket jogosan megilleti.

Az igazságügyi csomagot konkrétan több héten keresztül konzultáltuk, társadalmi egyeztetésre bocsátottuk, civil szervezetekkel, szakmai szervezetekkel, Brüsszel által kért civil szervezetekkel is egyeztettük, személyes konzultációk hosszú sorát szerveztük meg, a végleges szöveget „pont, pont, vesszőcske” szintig az Európai Bizottsággal egyeztettük, az ő zöld jelzésükre nyújtottam be az Országgyűlésnek, amelyet egyébként múlt hét szerdán nagy támogatással meg is szavazott a magyar Országgyűlés. Ezáltal Magyarország az igazságszolgáltatással kapcsolatos vállalásait is teljesítette. Tudjuk, hogy volt a kondicionalitásnak a 17 végtelen vállalása, amit szintén teljesítettünk, most az igazságszolgáltatással is rendben vagyunk.

Éppen ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie ezeket a forrásokat. Úgyhogy, tisztelt képviselő úr, a pedagógusbérek kifizetése, a kisvállalkozások támogatása Brüsszel kezében van. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage