TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Felbuzdulva azon a sikerünkön, ahogy a Mi Hazánk Mozgalom által indított országos kampány és aláírásgyűjtés a jelek szerint kezdi jobb belátásra bírni a kormányt a fúrt kutak ügyével kapcsolatban (Rétvári Bence: És az ásott kutak ügyével kapcsolatban is!), most szeretnénk egy másik nagyon komoly problémára felhívni a figyelmet, amellyel a kormány, illetve a kormánypártok hosszú évek óta rendszeresen kampányolnak. Ez pedig a tömeges, illegális migráció, illetve a határvédelem kérdése. Ezt rögtön szeretném is szétválasztani, mert egészen más a határvédelem, és más a tömeges migráció.

Sajnos Magyarországon a tömeges migrációt a kormány nem az egyébként nagyon jó és szükséges határkerítéssel tudta megállítani, hanem az alacsony bérekkel és a magas árakkal. Viszont a határvédelem is egyre katasztrofálisabb formát kezd ölteni, és Magyarország déli része, különösképpen a határtérség lassan egy anarchiaközeli állapotot kezd tükrözni. Nem lehet nyugalomról beszélni a határtérségben, ahol mindenfelé embercsempészek által elhagyott és helyiek által sokszor dühből szétvert autóroncsok egyfajta mementóként mutatják azt, hogy a kormányzati munka ezen a területen sem elégséges.

(13.30)

Ennek az egyik fő oka az, hogy önmagában a kerítés, ha a megfelelő szabályozást és a törvényi hátteret nem biztosítja hozzá a kormány, illetve a kormánytöbbség, akkor önmagában nem működik. Hiszen jelenleg úgy teszik kockára önök a határt védő rendőrök vagy határvadászok életét  akiknek ezúton is szeretném megköszönni a munkáját, mielőtt esetleg, mondjuk, államtitkár úr azt mondaná, hogy én nekik nem köszönöm meg a munkájukat, én nekik megköszönöm a munkájukat, sőt kifejezetten aggódom az életükért, ugyanis most már olyan kiterjedt, professzionálisan megszervezett nemzetközi embercsempész-maffia működik a magyar-szerb határ térségében, amely egészen példátlan. Ilyen jellegű szervezett bűnözés talán a kilencvenes években volt utoljára Magyarországon, mégsem beszélnek róla. És most már nemcsak arról van szó, hogy Horgoson és Szabadka környékén, a többségében magyarok által lakott falvakban grasszálnak ezek a külföldi embercsempészek állig felfegyverkezve, lövéseket leadva éjjel-nappal, hanem most már arról van szó, hogy bizony Szeged környékén is felbukkantak ezek a külföldi bűnszervezetek, akik sokszor  még egyszer mondom  éles lőfegyverekkel sétálnak.

Néhány héttel ezelőtt a fél ország láthatta a közösségi médiának köszönhetően azt a fényképfelvételt, amelyen az látszik, hogy egy vasrúddal támadták meg az egyik magyar rendőrautót, és néhány centiméterre állt meg ez a rúd az autót vezető rendőr testétől, tehát nagyon közel volt a közvetlen életveszélyhez. Mégis, amikor a magyar rendőrök az életük kockáztatásával elfogják az illegális határsértőket  akik, ahogy az előbb mondtam, az alacsony bérek és a magas árak miatt nem Magyarországra igyekeznek, hanem tovább akarnak menni Ausztria vagy Németország felé , jóval nagyobb veszély, de az egy külön felszólalás témája lehet majd, hogy például az akkumulátorgyárakban leszneke majd szervezetten idehozott migránsok akár Indiából vagy Bangladesből, de én most közvetlenül a déli határtérségről beszélek. Tehát az a baj, hogy amikor az élete kockáztatásával a magyar rendőr, a magyar határvadász  és nagyon sajnáljuk, hogy nem határőrökről beszélünk , amikor ők elfogják az illegális betolakodókat, akkor semmi mást a hatályos törvények és jogszabályok szerint nem tehetnek, mint hogy visszataxiztatják a magyar adófizetők pénzén őket a határ szerbiai oldalára. Aztán néhány óra múlva újra találkozunk ezekkel a migránsokkal, akik az ott élő magyar állampolgárok, honfitársaink és a magyar rendőrök életét kockáztatják.

Azt kérjük, követeljük tehát a kormánytól, hogy változtasson a hatályos jogszabályokon, a hatályos törvényi háttéren. Két szempontból is szükséges ez a változtatás. Az egyik, hogy akiket elfognak a térségben, azokat ne szabadon engedjék vagy ne taxiztassák vissza Szerbiába, hanem kerüljenek olyan helyre, akár dolgozzák le azt a kárt, amit Magyarországnak okoztak, hogy többet ne legyen kedvük Magyarországon keresztül próbálkozni. Másrészt pedig azok a rendőrök, akik az életük kockáztatásával védik a határtérséget, ők pedig kapják meg azt a törvényi felhatalmazást, ami szerint használhatják végre a lőfegyverüket ilyen helyzetben, amikor közvetlenül az életüket fenyegetik akár egy vasrúddal. Használják, és ha majd használják, akkor majd elmegy a kedvük az embercsempészeknek, hogy itt próbálkozzanak.

Sajnos a kormány nem ilyen üzeneteket tesz, hanem például azt teszi, amit néhány nappal ezelőtt megdöbbenve hallottunk, hogy 2600 külföldi embercsempészt egyszerűen szabadon engedett, ami vérlázító. Tehát azt kérjük a kormánytól, hogy ne csak beszéljen, hanem tényleg védje meg a déli határt. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage