TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: …hogy 1-2 százalékos az MSZP támogatottsága. Én persze megértem, hogy önök akkor is ellenzéki párt, ha 1 százalékon állnak, és világos, hogy kritizálni kell a kormányt. (Varju László: A kormányt mindenképpen kritizálni kell.) De mielőtt ezt megteszik, kicsit nézzenek magukba, hogy önök hogyan kezelték az inflációt, hogyan kezelték a nyugdíjemelést (Varju László: Jól!), hogyan kezelték a jövedelmek emelését abban az időszakban (Kálmán Olga: És ti?), amikor az ország nehéz helyzetben volt, az önök kormányzása idején, esetleg válságban.

Ami az inflációkezelést illeti: ön elfelejtett arról beszélni, hogy jelen helyzetben van egy háború, amit a baloldal alapvetően támogat. (Egy hang az ellenzék soraiból: Ez nem igaz!) Ha a baloldalon múlna, akkor a saját költségvetésünkből már fegyvert szállítanánk Ukrajnába (Közbeszólás az ellenzék padsoraiból: Hazugság!), hogy harcoljanak. (Egy hang az ellenzék soraiból: Hazugság!) Ha önökön múlna, akkor ma már Magyarországra a Barátság kőolajvezetéken nem jönne olaj, és más egyéb szankciók is sújtanák az országot, mert önök egy az egyben az Európai Unió szankciós csomagját támogatták. (Közbeszólás az ellenzék padsoraiból: Orbán megszavazta!) Ezzel akkora kárt okoztak volna az országnak, hogy beláthatatlan lett volna, hogyha nem sikerül a szankciós csomagokból ezt a kivételt megteremteni a magyar kormánynak, személy szerint Orbán Viktor miniszterelnök úrnak.

Aztán arról sem beszélt, hogy milyen károkat okoz, és ezen nehéz gazdasági helyzetben milyen károkat okozott az, hogy nem sikerül az uniós forrásokat Magyarországra hozni. Ugye, önök szövetségben vannak a DK-val, Gyurcsány Ferenccel, újra ő az önök irányítója, főnöke, elmondta, mindent megtesznek azért, hogy az uniós források ne érkezzenek Magyarországra, ne tudjanak pályázatokat kiírni vállalkozásoknak, ne érkezzen meg a pedagógusbér-emelés forrásfedezete. Joggal gondoljuk azt, bár ezt nem mondta, hogy önök ezzel egyetértenek, hiszen a baloldal közösségében vannak, akik azt akarják elérni, hogy ez az ország menjen tönkre; és nem számít az, hogy hány százezer ember élne még nehezebben a jelenlegi helyzettől, egy számít önöknek, hogy megszerezzék a hatalmat, és megszerezzék Magyarország vezetését, irányítását. Hogy milyen áron, ez önöket nem érdekli.

Tisztelt Frakcióvezető Úr! Én úgy gondolom, ez a kormány a lehetőségeihez mérten természetesen mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyar családokat, hogy megvédje a magyar nyugdíjasokat, hogy megvédje a munkahelyeket, és hogy megvédje a rezsicsökkentést. Azt gondolom, ha végiggondolják, mint ahogyan egyébként az ötpontos, mentőcsomagnak nevezett programjukból is több olyan pont van, amit ez a kormány egyébként már megtett, akkor inkább a kormány családokat támogató politikáját és programját támogassák, mint egyébként Gyurcsány Ferencét, ami arról szól, hogy tegyük tönkre Magyarországot. Na, ezt mi nem szeretnénk. Köszönöm szépen. (Varju László: Na, majd mindjárt jövök, elmondom, jó?  Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage