DR. LATORCAI CSABA, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném előrebocsátani, hogy Magyarország Kormánya a lehető legnagyobb konstruktivitás jegyében készült és fogadta az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának a látogatását. Tettük ezt akkor is, ha már a látogatást megelőzően ismertette véleményét és  ahogy most utóbb látszik  a bizottság baloldali többségének az ítéletét Daniel Freund baloldali EP-képviselő, amikor úgy nyilatkozott, hogy ha Magyarország fenntartja álláspontját a migráció és a gyermekvédelem ügyében, a háború vonatkozásában, akkor bizony nem kap uniós pénzeket.

Persze, nem ezzel kezdődött a baloldal nemzetközi összefogással zajló nyomásgyakorlása a magyar emberek, a magyar vállalkozások ellen, fenyegetve őket, hogy ha nem úgy táncolnak, ahogy a nemzetközi baloldali véleményvezérek fütyülnek, akkor ne is álmodjanak arról, hogy megkapják azt, ami egyébként jog szerint járna nekik.

Csak hogy az utóbbi hetekből mondjak néhány példát, maga Gyurcsány Ferenc ismerte el, idézném: „Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán világát.” Március 31-én a munkamódszert is ismertette. Azt mondta, ez úgy megy, hogy „A mi elképesztően aktív európai parlamenti képviselőink, azok iszonytató mennyiségben tárgyalnak, és elvégzik a dolgukat az Európai Parlament és az Európai Bizottság embereivel folyamatosan.” De nehogy azt higgyük, hogy valamifajta hazafias érdek vezérelné ebben a munkálkodásukban a baloldal képviselőit, még akkor se higgyük, hogyha Molnár Csaba éppen ezzel próbálja indokolni azt, amit tesznek, mert semmi ilyesmiről nincs szó. Színtisztán pártpolitikai és hatalomtechnikai szempontok vezérlik a baloldali Gyurcsány-koalíciót  vagy ahogy a baloldalon nevezik: a főnököt , aki a következőképpen sűrítette egybe az idézett rádiónyilatkozatban a célját: „Ők mennek, mi jövünk.”

Igen, tisztelt Országgyűlés, eljutottunk odáig, hogy Gyurcsány Ferenc és az általa Soros-dollárokkal kitömött, vezetett baloldali koalíció a saját hatalomra jutása érdekében még azoktól a forrásoktól is meg akarja fosztani a magyar embereket, a magyar vállalkozókat, ami egyébként jog szerint járna nekik, és ezt nevezi Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője hazafias kötelezettségének, aminek mindenáron, ahogy ő mondta, eleget fog tenni.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A kormány, ahogy említettem, annak ellenére fogadta az Európai Parlament delegációját a legteljesebb konstruktivitás jegyében, hogy érdekes módon a bizottság magyarországi kísérői Rónai Sándor, aki annak a DK-nak az EP-képviselője, amely párt mindent lerombolni képes hataloméhségét az előbb elmondtam, valamint a másik kísérő Cseh Katalin volt a Momentum részéről, akinek családi vállalkozásával kapcsolatos európai uniós források terhére felmerülő korrupciós ügyében épp néhány napja rendelt el a hatóság intézkedést.

Ezért tehát nem csodálkozhatunk azon, hogy az Európai Parlament delegációja nem a Soros Györgytől a magyarországi baloldalhoz érkező dollármilliók és azoknak az európai uniós forrásokra gyakorolni tervezett hatását kívánta vizsgálni, és még csak nem is Cseh Katalin vállalkozásának korrupciós ügyét vizsgálták az európai uniós források terhére, tehát nem a valós, létező, egyébként a baloldalhoz kötődő korrupciós veszélyt kívánták vizsgálni, hanem azt tapasztaltuk, hogy a látogatás nem volt más, mint egy újabb nyomásgyakorlási eszköz. Nyomásgyakorlás egyrészt az Európai Bizottság felé, hogy jóllehet immáron minden feltételt teljesítettünk, és most már az Európai Bizottságnak utalnia kellene Magyarország számára, de ne merjék megtenni. És ugyanígy nyomásgyakorlás a magyar embereknek, hogy jóllehet egyértelműen állást foglaltak, hogy nem kérnek a migrációból, nem kérnek a genderőrületből, és nem kérnek a háborúból, ha nem változtatnak álláspontjukon, akkor bizony egy eurócentre se számítsanak.

Ebben a kontextusban kell tehát értelmeznünk Daniel Freundnak a múlt heti látogatás során olvasható szavait, ami a következőképpen hangzott: „Nem egyszerűen arról van szó, hogy a pénzeket továbbra is vissza kell tartani, de a bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről.” Kár, hogy A tanú című filmtől eltérően senki sem szólt Daniel Freundnak, hogy ez már az ítélet volt, és nem a tanúvallomás. Egy biztos: mi kitartunk a magyar emberek álláspontja mellett, nem lesz háború, nem lesz migráció, és nem lesz genderőrület Magyarországon. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

(14.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage