Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár úr, egy volt devizahiteles, aki az átváltott hitelének a törlesztőjét egy Benelux államokban lévő vágóhídon realizált magasabb fizetéséből tudja törleszteni, nem minden esetben tépi fel a vezetékeket és szünteti meg az állampolgárságát, tehát a vándorlási mérleg tekintetében azért nagyon sokan dolgoznak úgy kényszerből Nyugaton, hogy egyébként dolgozhatnának a szülőföldjükön is.

Azért szomorított el, mert két konkrét kérdést tettem fel, egyikre sem válaszolt, ezért nem tudom elfogadni a válaszát, mert az a helyzet, hogy ha igaz lenne, amit ön elmondott, akkor az én két kérésem, követelésem semmilyen problémába nem ütközhetne. Ha nem törik le az érkezők a béreket, miért nem írják a törvényükbe, hogy nem kaphatnak alacsonyabb bért, mint a magyarok? Ha a magyarokat keresik az első koncentrikus körökben, akkor miért nem írják bele a szabályozásba azt, hogy a munkaadónak igazolnia kelljen, hogy még átképezni sem tudta a magyar munkaerőt, és csak utána invitálhasson bárki mást?

Tehát ha igaz, amit ön elmondott, akkor a mi két követelésünk belekerül ebbe a csomagba, de én sokkal inkább attól tartok, hogy nincsen alternatív tervük, a béreket letörő vendégmunkások szervezett importjára építenék a magyar gazdaságot, ami számunkra, a konzervatív közösség számára elfogadhatatlan. Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

(15.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage