DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Nem fogadom el a választ. Örülök, hogy nyitottak a felvetésekre. Egy világos felvetést akkor hadd mondjak rögtön az elején: vagy eltörölni, vagy meghosszabbítani kell a határidőt, ez a szakma véleménye. Világosan kiolvasható a közösségi médiából, különböző cikkekből, lényegében mindenki azt foglalja össze, hogy aki ezt a szabályozást meghozta, az soha nem állt a vendéglátópult túloldalán, nem foglalkozott vendéggel, és soha nem próbálta százszázalékosan kielégíteni a szolgáltatásával a vendégeket, hogy azok elégedetten távozzanak a vendéglátóhelyről.

Szálláshelyekkel összehasonlítani azért nem lehet, mert egy szálláshelyen 10-20 vagy 30 vendég van 3-4-5-6 napig, ezeken a helyeken pedig  talán ön is szokott járni a Balaton környékén, vendéglátóhelyeken  egy óra alatt akár száz vendéget is kiszolgálnak. Ugyanazt a rendszert rájuk nem lehet alkalmazni. De hogy világosan fogalmazzunk, és szerintem ez a megoldás, ez is egy megoldási javaslat: tudják, államtitkár úr, akkor vezessék majd be ezt a rendszert a vendéglátó vállalkozásokra, ha bevezetik az online kasszát a kaszinókban.

Azt javasoljuk, és önöknek azt mondjuk, hogy stop NTAK, normális béreket és normális Magyarországot szeretnénk. Ezt akarják a vállalkozók is. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage