DR. BRENNER KOLOMAN (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem egyszerű: mikor vállalja Navracsics miniszter úr és a jelenlegi fideszes kormány annak a felelősségét, hogy a magyar polgárok nem jutnak hozzá a nekik járó európai uniós pénzekhez? Hiszen ha csak azt végigvesszük, hogy Navracsics miniszter úr közel egy éve vagy nagyjából pontosan egy éve, egész pontosan májusban azt nyilatkozta, hogy az év második felében ezek a magyar polgároknak járó pénzek már meg fognak érkezni. Júniusban Navracsics miniszter úr azt nyilatkozta, hogy ezek a pénzek még ebben az évben megérkeznek hazánkba. Aztán szeptemberben már kicsit csúszott ez a határidő: ’23 első negyedévére ígérte miniszter úr ezeknek a pénzeknek a beérkezését. Most pedig, márciusban (sic!), hát, mondjuk úgy, hogy a nyár folyamán; ez a legutóbbi ígéret.

Miközben  és ez a legfontosabb, tisztelt államtitkár úr  a magyar polgárok naponta szembesülnek azzal a kiemelkedően nehéz gazdasági és szociális válságban az orbáni inflációval, mindeközben a hazánknak járó európai uniós forrásokat azért nem kapja meg hazánk, mert a jelenlegi, fideszes egypárti túlhatalom leépítette a jog uralmát, mert gyakorlatilag a túlárazások rendszerével olyan rendszerszintű korrupciót valósított meg hazánkban, amelynek kapcsán ezeket a pénzeket most az Európai Bizottság visszatartja. Ez az önök felelőssége!

Ne mutogassanak senki másra, mert ez az önök felelőssége, és már most is súlyos milliárdokat veszítettek a magyar polgárok például a helyreállítási alap pénzeiből ezáltal  a csúszás miatt , miközben ennek az alapnak a pénzeit a legtöbb európai uniós tagállam már nagyon régen fel is használta. Tehát nagyon-nagyon fontos lenne az, hogyha önök végre kiállnának és elmondanák őszintén a magyar polgároknak: igen, a jelenlegi fideszes kormány miatt nem jutnak hozzá a magyar polgárok a nekik járó EU-pénzekhez. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage