DR. LATORCAI CSABA, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A felelősség nem Navracsics miniszter úré, hanem a baloldali ellenzéké (Derültség az ellenzéki padsorokban.) és benne a Jobbiké. Mert hiába próbálják a legutolsó pálfordulásukat követően azt állítani magukról, hogy konzervatív párt a Jobbik, akik ráadásul rendkívüli európai gondolkodásmóddal rendelkeznek, nos, képviselő úr, a tények nem ezt mutatják. A név mögötti tartalom a brüsszeli kompenzálástól nem fog változni.

Mert a tények azt mutatják, tisztelt képviselő úr, hogy miközben itt a parlamentben magasztos gondolatokat hangoztatnak és sürgetik az európai uniós források hazahozatalát, áprilisban még ön is elismerte, hogy a magyaroknak járnak az európai uniós források; mégis, eközben az Európai Parlamentben mit csinálnak, tisztelt képviselő úr? Az önök szankciópárti elnöke, Gyöngyösi Márton kiment Brüsszelbe, és azért nyomott gombot, hogy a minket megillető uniós forrásokat tiltsák be. De azt is megemlíthetném, azt a példát, amikor önök az ülésszak kezdetén egyik nap még megszavazták a Bizottsággal való megegyezés érdekében született, vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos törvény módosítását, másnap meg 180 fokos fordulatot véve éppen azért támadják a kormányt itt az Országgyűlésben, mert  ahogy önök mondják  piaci kofa módjára egyezkedik az Európai Unió.

Tisztelt Képviselő Úr! Ha az önök pártelnöke, Gyöngyösi Márton, a dollárbaloldal szerves részeként nem a magyar érdekek ellen végezne aknamunkát, a minket megillető források már rég a rendelkezésünkre állnának.

Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy a Bizottsággal folytatott, az igazságszolgáltatási vállalásokkal kapcsolatos technikai tárgyalások mára lezárultak, hiába a nagy ellenszél Brüsszelben és idehaza, mi teljesítettük, amit vállaltunk. Immáron Brüsszelen a sor: most már ne keressenek kifogásokat, és küldjék mielőbb a magyar embereknek, a magyar vállalkozásoknak járó forrásokat! Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage