DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A napnál is világosabb, hogy a dollárbaloldal, kézen fogva a brüsszeli bürokratákkal, minden erejével a hazánknak járó uniós források felfüggesztéséért harcol.

A napokban a hazánkat folyamatosan kritizáló Daniel Freund EP-képviselő felháborító kijelentést tett. Egy újságíró azon kérdésére, hogy valóban nem járe semmilyen EU-s támogatás Magyarországnak, ha nem enged be migránsokat, Freund a következő választ adta, idézem: „Az a hozzáállás, hogy nincs migráció, senki sem jöhet be az országba, elég egyértelműen az EU-s források megvonásához vezet.”

Tisztelt Képviselőtársaim! Világos, hogy az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának budapesti látogatása sem más, mint Brüsszel politikai nyomásgyakorlásának a része. Fontos leszögezni, hogy a testület nem felettes szerve Magyarországnak. Így az, hogy mit csinálnak, tulajdonképpen nem oszt, nem szoroz. Nem egy hatóságról van szó, amely kötelező érvényű döntéseket hozhatna. Nyilvánvaló, hogy Brüsszelnek az sem tetszik, hogy Magyarország polgárai népszavazáson mondtak nemet az illegális migrációra, illetve hogy Magyarország egy nagyon szigorú gyermekvédelmi törvénycsomagot fogadott el, nemet mondva a kiskorú gyermekek szexualizálására.

Baj van a demokráciával a baloldalon, és az Európai Unióban?  kérdezem. Brüsszel migránssimogató álláspontot vár el a tagországoktól. A genderideológiai őrületet pedig követendő magatartássá, normalitássá tenné Európában. Mi ezzel szemben továbbra is azt mondjuk: no war, no migration, no gender. Ebből nem vagyunk hajlandók engedni sem most, sem később.

Tisztelt Államtitkár Úr! Az elhangzottakra való tekintettel kérdezem önt, hogy az Európai Unió tényleg politikai nyomásra tartjae vissza a hazánknak járó európai uniós és egyébként jogosan járó forrásokat. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage