DR. LATORCAI CSABA, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Sajnos, de valóban úgy tűnik, hogy az uniós források folyósításáról szóló vita egyre inkább a nyomásgyakorlásról és a politikai zsarolásról szól.

Daniel Freund baloldali EP-képviselő már az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának múlt heti látogatását megelőzően, mintegy leleplezve saját magát ismertette a látogatás utánra tartogatott ítéletet, mondván, addig ne számítsunk pénzre Brüsszelből, amíg nem támogatjuk a migrációt, a genderőrületet és a háborút. Megdöbbentő volt látni azt is, hogy az Európai Parlament Bizottságát Budapesten a DK-s Rónai Sándoron kívül az a momentumos Cseh Katalin kalauzolta, aki európai uniós támogatással összefüggésben súlyos korrupciós botrányba keveredett, és emiatt épp a napokban foganatosított a hatóság a családi cégével szemben intézkedést.

A kormány ugyan az Európai Parlament bizottságát a legteljesebb konstruktivitással fogadta, de mint látható, erre semmilyen fogékonyság nem mutatkozott. Sőt, még be se fejeződött a látogatás, Daniel Freund már sietett ismertetni az újabb baloldali zsarolást, ami a következőképpen szól: nem egyszerűen arról van szó, hogy a pénzeket továbbra is vissza kell tartani, de a Bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről.

Azt hiszem, ország-világ számára egyértelmű, hogy a baloldal elárulta Soros-dollárokért cserébe a magyar érdekeket. Lehetne sorolni itt a baloldali képviselőket, akik folyamatos aknamunkát végeznek. Gondoljunk csak arra, hogy Molnár Csaba egyenesen hazafias kötelezettségének nevezte, hogy ártson a magyar embereknek, a magyar vállalkozásoknak a pénzek visszatartásával. (Gy. Németh Erzsébet: Ez Hazugság! Ez nem igaz!)

Úgy tűnik tehát, hogy a baloldal folytatja évszázados hagyományait, pedig jó lenne, ha fölismernék azt, amit a magyar választók már rég fölismertek, hogy az ideológiai gyarmatosítás kiszolgálása éppen hogy nem hazafiság, hanem politikai értelemben vett hazaárulás. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage