DR. FAZEKAS SÁNDOR, a Törvényalkotási Bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási Bizottság 2023. május 18-án tartott ülésén megtárgyalta a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló T/3089/12. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. országgyűlési határozat 46. §-a alapján 25 igen szavazattal, 1 nem szavazat ellenében, 4 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A köztársasági elnök az Országgyűlés által a 2023. április 11-ei ülésnapon elfogadott, az Országgyűlés elnöke által aláírt és megküldött, a Sándor-palotában 2023. április 16-án kézhez vett, a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló törvénnyel nem értett egyet, az Alaptörvény 6. cikk (5) bekezdésében meghatározott jogkörét gyakorolva.

A köztársasági elnök T/3089/13. számú, megfontolásra visszaküldő levelében szereplő indokokra tekintettel a módosító javaslat a törvény III. fejezete és az arra hivatkozott preambulumrész elhagyására irányul.

Tisztelt Ház! Az elmondottakra tekintettel kérem, szavazatukkal támogassák a javaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

(19.40)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage