NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár Úr! Képviselő úr, mi történt? Ön föltette a fizetését a pirosra, és elbukta? Vagy honnan ez a feszültség, ami önben itt van a parlament ülésén? Nem is értem. Gyorsan megnéztem, diktatúráról, sőt piti diktatúráról beszélt, megnéztem, mi a diktatúra definíciója: az állami törvényeket átlépve, az erőszakszervezetre támaszkodva a saját népük ellen. Lovasroham, szemkilövetés, emlékszik ön erre (Varga Zoltán: Könnygáz! Könnygáz!), őt védte most meg nagyon. Én is türelmesen végighallgattam, nehéz volt, tisztelt képviselő úr.

Emlékszik arra, hogy 2006-ban volt egy olyan miniszterelnök, aki a saját népe ellen lovasrohamot vezényelt, szemeket lövetett ki, és kardlapoztatott ártatlan, békés embereket. Talán emlékszik erre, tisztelt képviselő úr. Na, az jobban hasonlított az ön által piti diktatúrának nevezett időszakra. Érdekes, hogy ön ezt sosem kérdezi meg a főnökétől, hogy hogy is volt az, miért kellett a saját emberei, a saját állampolgárai ellen ilyet vezényelni.

(Az elnöki széket Dúró Dóra, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Tudjae, képviselő úr, hogy ki volt 2004-2010 között a Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottsági elnöke? Tudjae ezt, tisztelt képviselő úr? Barabás János volt, az MSZMP agitációs és propagandaosztályának helyettes vezetője. Tehát Gyurcsány Ferenc bizalmasa és a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadója az az ember, aki az MSZMP agitációs és propagandaosztályának a helyettes vezetője. Tehát önök úgy gondolták, hogy a szerencsejátékhoz ilyen őskomcsi embereket kell ültetni, mert ott biztos jó kezekben lesz. A sukorói kaszinó ügye  biztos hallott ilyenről is, tisztelt képviselő úr. Szeretném fölidézni az emlékeit, ha már szerencsejáték-szervezésről és egyéb ilyen kérdésekről beszél a tisztelt képviselő úr, akkor érdekes lenne ezekről is beszélni.

Arról is érdemes lenne beszélni, hogy önök 192, többségében nyereséges állami céget adtak el áron alul az ön haverjainak, külföldi érdekköröknek, 192-t. Emlékszik az új tulajdonosi programra? A Szerencsejáték Zrt. is egy volt a Postával, az airporttal, a reptérrel, és így tovább, olyan cégekkel, amikre azt mondta Gyurcsány Ferenc, hogy el lehet vinni, fillérekért, áron alul, mindegy, menjen. Emlékszik, tisztelt képviselő úr, erre a világra?!

2010 óta az állami vagyon gyarapodik. Önök csökkentették. Olyan cégeket adtak el áron alul, amelyek bevételt termeltek az államnak. Államtitkár úr mondta a számokat az expozéjában. A Szerencsejáték Zrt. minden évben a bevételének kétharmadát a költségvetésbe fizeti be, hogy abból aztán szociális dolgozóknak, ápolóknak, tanároknak fizetést lehessen adni, hogy fejlesztéseket lehessen, hogy utakat lehessen építeni, hogy vasutat lehessen építeni, hogy környezetvédelmi beruházásokat lehessen végrehajtani. (Varga Zoltán: Debrecenben akkugyárat!) Erre fizeti be, tisztelt képviselő úr. A debreceni akkumulátorgyár nem állami beruházás, tisztelt képviselő úr. (Varga Zoltán: 300 milliárd, már odaadták neki! 300 milliárd!  Az elnök csenget.)

Arra fizet be a Szerencsejáték Zrt. is a költségvetésbe, hogy fontos, a magyar emberek jólétét szolgáló intézkedések és az állam működését szolgáló intézkedések megvalósuljanak. (Varga Zoltán: Látszik, gratulálok!) Erre fizet be a Szerencsejáték Zrt. Önök a 192 állami vállalatot, amik minden évben fizettek be a költségvetésbe, fogták, és áron alul odaadták, és abból a… (Varga Zoltán: Rogán Cecília! Mond ez a név valamit?  Dr. Apáti István nevet.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage