GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Hát, Bánki képviselő úrnak szeretném mondani, hogy önök kettő alkalommal adtak 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasoknak, a 2010 előtti kormányok, a baloldali kormányok hetes  még egyszer mondom, hogy megértse a képviselő úr: hét  alkalommal adtak 13. havi nyugdíjat. Úgyhogy én erre azért olyan nagyon büszke nem lennék az ön esetében vagy az ön helyében.

Pedagógusbér-emelésekről: egész egyszerűen visszautasítom, hogy azt mondja, hogy itt bárki azért lobbizik, hogy Magyarországra ne jöhessen forrás. Magyarországra jöjjön forrás! Ennek a korrupt és lopásra szakosodott Fidesznek és kormányának ne jöjjön Magyarországra forrás! (Bánki Erik és Nagy Csaba többször közbeszólnak.)

Egyébként az önök által megválasztott köztársasági elnök, Novák Katalin, ha jól emlékszem, és talán ezt nem törölte ki a köztévé az ő interjújából vagy az ő megjelenéséből, de ha igen, akkor lehet, hogy ez ügyben is el tud járni a képviselő úr, hogy a magyar köztévé igazából hitelesen tájékoztasson legalább a köztársasági elnök fellépéseiről. Tehát Novák Katalin mondta azt, hogy nincs az uniós forrásokhoz kötve a pedagógusbér-emelés. Igenis, magyarországi, magyar költségvetési forrásokból ezt meg lehetne oldani. Szerintem, és javaslom, hogy egyeztessen akkor erről köztársasági elnök asszonnyal!

Egyébként, amit a pedagógusokkal szemben béremelés címén művelnek, egészen egyszerűen elfogadhatatlan, és elképzelhetetlen, hogy önök így gondolkodnak a magyar oktatásról. Nyilván ön nem tanár, nyilván önnek kevesebb olyan ismerőse van, aki ma pedagógusként dolgozik. Nekem szerencsém van velük viszonylag szoros kapcsolatot tartani. Egészen egyszerűen szégyen, amit önök művelnek.

Én meg szoktam kérdezni a Törvényalkotási Bizottságban magát Hollik képviselő urat is, de a fideszes egyéni képviselőket, hogy vajon önökhöz nem mennek oda az állampolgárok? Nem mennek oda a tanárok? Nem mennek oda a nyugdíjasok? És nem mondják azt, hogy végre jó lenne, hogyha normális megélhetési körülményeket biztosítanának? Na, erre kéne válaszolni, képviselő úr! Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage