GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm szépen, elnök úr, és a türelmét is köszönöm, ígérem, hogy nem fogom a teljes részleteit kibontani az európai uniós finanszírozásoknak. Annál is inkább, mert Arató Gergely képviselőtársam sokkal jobban ért ehhez, és azt gondolom, hogy elég megfelelően elmondta Bánki Erik képviselő úrnak.

Én két megjegyzést hadd tegyek: jól értetteme, képviselő úr, de nem kell rá válaszolni, mert költői kérdésnek szánom, hogy ön lehazugozta a köztársasági elnököt is? Tehát én csak a köztársasági elnöknek a mondatait ismételtem meg, amikor nyilvános megjelenésekor a Sándor-palota előtt azt mondta az ott tüntető pedagógusoknak, hogy bizony erre van hazai forrás, és abból kellene megoldani a pedagógusbér-emelést. Ez az egyik megjegyzésem. (Bánki Erik közbeszól.)

A másik megjegyzésem  képviselő úr, végigmondom, és szerintem elnök úr önnek is fog még szót adni, ha gondolja, hogy ezt a beszélgetést, ezt a vitát folytassuk tovább; a másik megjegyzésem , hogy a kreatív jogértelmezéssel, amiről ma már itt beszéltem, önök fél másodperc alatt elintézték, amikor az Európai Unió nem akarta kifizetni a közvilágítások után járó uniós forrásokat Magyarországnak, mert kiderült bizony, hogy a miniszterelnök veje, Tiborcz István, bár nem tudom, ugye, már nem annyira fontos közszereplő, mert volt valami ítélet erről, de talán azért az ország Házában még ki lehet ejteni a nevét…  szóval, amikor Tiborcz István cégéről kiderült, hogy elsinkófálta a közvilágításra szánt uniós forrásokat, és ezért az Unió eljárást kívánt ebben az ügyben indítani, akkor önök fél perc alatt kivették ezt az összeget az Unióval történő elszámolásból, és saját hazai forrásból oldották meg a kérdést.

Na, azt hiszem, hogy nemcsak a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a képviselői fizetések emelése van olyan fontos, ha már, ugye, a Tiborcz Istvánnak kifizetett összeget ki tudták emelni, hanem mondjuk, a tanári béremelésre is igazán fordíthatnának végre egy tisztességes összeget. Köszönöm, hogy meghallgattak.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage