DR. ZSIGMOND BARNA PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársak! Példátlan lépésre szánta el magát a korrupt baloldali brüsszeli elit, újabb támadásként egy olyan hazug határozatot kívánnak elfogadni, amelyben meg akarják akadályozni, hogy Magyarország ellássa 2024 júniusától az Európai Unió Tanácsa soros elnöki feladatait. A baloldal ismét minden határon túlmegy, mi azonban nem engedünk a nyomásgyakorlásnak.

A brüsszeli parlament baloldali csoportja ismét büntetni akarja Magyarországot. Ránk akarják erőltetni a migránsokat, meg akarják szüntetni a családvédelmi intézkedéseinket, legutóbb pedig a rezsitámogatásra mondták azt, hogy felesleges és vissza kell vonni. Most ismét egy drasztikus támadásra készülnek, amihez semmilyen jogalapjuk nincs, és a tervezet ismét a brüsszeli baloldal által képviselt kettős mércét igazolja. A készülő szöveg hemzseg a durva hazugságoktól, és többek között arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy ne fizesse ki a Magyarországnak járó uniós pénzeket.

Az előterjesztők között ott van az a magyargyűlölő Daniel Freund is, aki már többször hazug módon támadta hazánkat, és egyértelműen kifejezte a Magyarországot megillető uniós források megakasztása kapcsán, hogy annak oka a magyar békepárti politika. Értjük, innen fúj a szél. Nem tetszik nekik, hogy Magyarország békét szeretne, és egy újabb lépésként így akarnak belekényszeríteni minket a háborúba. Egyre erősebb nyomást gyakorolnak ránk, hogy adjuk fel a békepárti álláspontunkat, és céljuk az, hogy álljunk be a háborúpártiak sorába. Mi azonban kitartunk békepárti álláspontunk mellett, továbbra is az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások mielőbbi megkezdését szorgalmazzuk, mert a háború emberéleteket követel, amiket csak ilyen úton lehet megvédeni.

Tisztelt Ház! Freund mellett azonban egy magyar, egy momentumos képviselő, Cseh Katalin nevét is olvashatjuk az előterjesztők között. Erre már azért nehezebb szavakat találni, mert ez tényleg mindennek a legalja. Hogy képzeli azt egy állítása szerint a demokráciában és európai értékekben hívő politikus, hogy a saját választóit, a saját nemzetét ilyen módon elárulja?! Talán nem világosították fel róla, hogy Magyarország az Unió teljes jogú tagja, a soros elnökség kérdését pedig éppen az Európai Unióról szóló lisszaboni szerződés rendezi? Persze, a képviselő asszonynak eddig is fontosabb volt a saját pénztárcája, mint a nemzet érdeke, amit a korrupciós botránya is megerősít. A jövőre nézve azt javaslom, hogy ilyenkor inkább maradjon csendben, mint hogy ismételten harminc ezüstpénzért kiárusítsa a hazáját. Felháborító, hogy miközben a dollárbaloldal Magyarországon a pedagógusok béremeléséért tüntet, aközben Brüsszelben azon dolgozik, hogy a magyar emberek ne kapják meg a nekik járó forrásokat és így a pedagógusok se a béremelést.

Tisztelt Országgyűlés! Magyarország egyszer már betöltötte a tanácsi elnökséget és remekül állt helyt, a jól sikerült magyar elnökségről mindenki elismerően nyilatkozott. Ez 2024-ben is így lesz, bármennyire is fúrnak minket a baloldalon. Az előkészítés jól halad, és olyan fontos, a bevándorláspártiak számára nem kívánatos témákat is napirendre kívánunk venni, mint az európai demográfiai kihívások.

(12.30)

A migráció helyett a családpolitikára fókuszálunk, és szorgalmazzuk az őshonos európai nemzeti kisebbségek védelmét is.

Tisztelt Képviselőtársaim! Nem fogjuk hagyni, hogy elvegyék ezt a lehetőséget Magyarországtól. Az elnöki pozícióról, az Európai Unió korábban egyhangú határozatban döntött, ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot.

Továbbra sem engedjük, hogy a baloldal zsarolja Magyarországot, akik pedig még az európai uniós szerződéseket is megkerülve a magyar érdekek ellen munkálkodnak, azok mélységesen szégyelljék magukat! Ismételten üzenjük, hogy kitartunk a nemzeti érdeket képviselő békepárti álláspontunk mellett, és nem engedjük, hogy a dollárbaloldal és európai elvtársaik belesodorják Magyarországot a háborúba. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage