FEKETE-GYŐR ANDRÁS (Momentum): Kérdéseimet Navracsics Tibor uniós pénzek hazahozataláért felelős miniszternek címzem, aki volt annyira bátor, hogy maga helyett az államtitkárát küldte be, de akkor csináljuk így.

Tehát a miniszter úr, Navracsics Tibor tavaly júniusban azt ígérte, hogy a tavalyi év második felében meg fognak érkezni az uniós pénzek Magyarországra. Júliusban, tavaly júliusban azt mondta, hogy ősszel, tehát tavaly ősszel érkeznek meg a pénzek. Majd beköszöntött az ősz, ekkor a miniszter úr arról beszélt, hogy az idei év első negyedévében láthatjuk ezeket a pénzeket. ’22 decemberében még mindig nem érkezett egyetlenegy eurócent sem Magyarországra, ekkor Navracsics Tibor azt állította, hogy idén áprilisban vagy májusban kaphatunk majd pénzt.

Tisztelt Államtitkár Úr! Május 30-a van ma, uniós pénz viszont még mindig nincsen.

Eközben a tárgyalásokért felelős miniszter részt vett a magyar-cseh testvérvárosok találkozóján, a veszprémi Gizella-napokon, ellátogatott a kapolcsi tavaszi vásárra is. Egy kihagyhatatlan babgulyást vett Vigándpetenden, átadta a veszprémi Gyárkertet, ahol egyébként tényleg lesznek jó programok, és a Professzorok Batthyány Körének szervezésében saját politikai karrierjéről is beszélt, de megemlékezett Zrínyi Miklósról is Zrínyiújvárnál. És ez csak a május.

Tisztelettel kérdezem önöket: e sűrű program mellett azért beleférte még a miniszternek az uniós szervekkel való tárgyalás? Biztose, hogy mindent megtesz az Orbán-kormány uniós tárgyalásokért felelős tagja az EU-s pénzek hazahozataláért? Valóban kihagyhatatlan volt az a babgulyás Vigándpetenden, államtitkár úr? Államtitkár úr, tude olyan, két hét alatt el nem évülő dátumot mondani a miniszter úr, amikor tényleg Magyarország megkapja ezeket az EU-s pénzeket? Köszönöm szépen a válaszát. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage