DR. LATORCAI CSABA, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön nem először áll vitában a valósággal, most éppen egy súlyos tévedésektől hemzsegő cikkre alapozta a kérdését. Először is szeretném leszögezni, hogy Navracsics miniszter úr soha nem mondta azt, hogy a források 2022-ben megérkeznek Magyarországra, ne akarják ismételten megtéveszteni a magyar embereket. Navracsics miniszter úr úgy fogalmazott és fogalmaz következetesen, hogy ha rajta múlna, már rendelkezésre állnának ezek a pénzek.

Miniszter úr vezetésével azon dolgozunk, hogy ezek a pénzek megérkezzenek, és a magyar embereken, magyar vállalkozások támogatásán keresztül Magyarország további sikeres fejlődését szolgálják. Ha számonkérnivaló van, az éppen az önök viselkedése, hiszen az ön párttársa, Cseh Katalin, akinek családi cége a korrupció bűzében kering, az európai parlamenti képviselővé választása óta azzal zsarolja a magyar embereket, idézem: „ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog hozzájutni az őket megillető forráshoz”. És milyen érdekes, pont Cseh Katalin kísérte a hazánkba látogató európai parlamenti költségvetési ellenőrző bizottságot. Nem meglepő tehát, hogy ténykedésének eredményeképpen Daniel Freund azt nyilatkozta, hogy további nyomásgyakorlásra van szükség az uniós pénzek visszatartása érdekében.

Képviselő úr, úgy tűnik, hogy az iménti felszólalásában és a való életben is egyaránt  hát  némi tévedéseket tud felsorakoztatni, nem is keveset, mondanék egy-két példát: Japán nem Európában van, tisztelt képviselő úr, erre szeretném felhívni a figyelmet, de a VIII. kerületben sem található Liliom utca. A választópolgárok boldogulását nem úgy segíti, csak hogy egy félreértést eloszlassak, hogy fáradságot nem kímélve akadályozzák az uniós források megérkezését. Hagyják ezt abba! Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage