DR. BRENNER KOLOMAN (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az autózás mindig egy olyan terület volt, amit a mindenkori kormányok úgy tekintettek, mint egy komoly bevételi forrást, hiszen autóval szinte minden magyar háztartás rendelkezik.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az egyéni mobilitás biztosítása az, ami az európai polgári fejlődés és a polgári demokráciák egyik alapját képezi, amit nem sarcolni, hanem támogatni kell a mi véleményünk szerint. Hiszen Európa történelmi felemelkedésének a kulcsa az volt, hogy egyszerre alakultak ki az egyéni szabadságjogok, valamint a kutatás szabadsága. Így alakulhat ki az a jólét és szabadság, amit mi gondolnánk a magyar polgároknak is.

És valóban, a környezetszennyezés egy valós és komoly probléma, de mi, konzervatívok látjuk a technikai fejlődés pozitív hatásait is, hiszen így alakult ki a minden korábbinál egészségesebb lakókörnyezet Európában, a korábban tömegek halálát okozó betegségeket legyőztük, és ugrásszerűen megnőtt Európában a várható átlagéletkor is. Ugyanakkor ez a fejlődés eljuttatott minket a XXI. században odáig is, hogy az Európai Unióban számos olyan politikai erő van  így például az életmódbaloldal , amely bűntudatot akar kelteni az emberekben azért, mert szeretnének normális körülmények között élni.

A Jobbik-Konzervatívok minden szélsőséges álláspontot elutasítva vallja: aki az autózás technikai feltételeinek drágításán dolgozik, az az emberek szabadsága és jóléte ellen dolgozik, az autózás pedig nem pusztán környezetvédelmi, de gazdasági és kulturális kérdés is.

Nézzük meg, hogy jelenleg hogy néz ki egy autó vásárlása, hogy néz ki a jelenlegi fideszes kormány politikája! Ha veszünk egy 7 millió forintos átlagos Suzukit, abból 2 millió az államkasszát gazdagítja. Ennek fényében kérdezem tehát államtitkár urat, hogy a jelenlegi fideszes kormány mikor fogja Orbán Viktor miniszterelnök úr 2006-os gondolatait komolyan venni, és az autózásra nem luxusként tekinteni. Várom érdemi válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage