GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az Orbán-kormány folyton sopánkodik, hogy nincs pénz, meg Brüsszel, meg szankciók  ezeket persze Orbán Viktor mind egytől egyig megszavazta , de közben felesleges dolgokra folynak el milliárdok. Nem ússza meg a pazarlást a kultúra vagy a szellemi élet sem. Most például a Corvin-lánc Testület kapott egy palotát, potom 6 milliárdba került. Ez már azért is különös, mert az elismerésről döntő testület évek óta össze sem ült, otthonról, netről, úgynevezett home office-ban is el tudták látni eddig a feladataikat. Lett a palotában a 12 fős testületnek 2200 négyzetméteres kulipintyó, zene- és szivarszoba, lakosztályok, valamint százmilliókért Mednyánszky- és Czóbel-festmények a falakra. Ezek nélkül ugyanis lehetetlen dönteni, ki kapjon ilyen díjat, főleg, ha évek óta ezt már ki sem osztották.

Megkönnyebbülés az orbáni infláció által megnyomorított, egyre kevesebbet érő bérből élő magyaroknak, hogy Novák Katalin hivatala is tehet javaslatot a jutalmazandó személyekre, és nemcsak terroristák szabadon engedéséről döntenek majd a Sándor-palotában, pontosabban mellette. A magyaroknak nincs zene- és szivarszobája, csak kuporgatnak például vásárlásra, amíg az Orbán-rezsim és a Fidesz dorbézol.

Kérdezem államtitkár urat: mivégre ez az urizálás, pláne, ha egy testület nem is működik? Kérem, ne azt válaszolja, hogy a DK nem tiszteli a hagyományokat  lásd: Corvin-lánc , mert ez hazugság lenne, meg hogy Horthyét aztán tényleg nem nagyon tiszteljük, ezért aztán azt kérdezem államtitkár úrtól, hogy miért nem, mondjuk, az értékteremtő színházaknak, független műhelyeknek adják oda ezt a pénzt, ott nagyobb szükség lenne rá. Várom válaszát. Köszönöm. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage