BENCZE JÁNOS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A hazai gazdatársadalom lassan a 2005-ös éveket idéző állapotba kerül, ugyanis, ha a terményeket az eddig ismert felvásárlási árakon értékesítik, csak veszteséggel értékesíthetők, ráadásképp a földtörvény  már a múltkor is említettem , a megállapított hatósági földár az ország nagy részén a gazdák földvagyona értékének a felét elvette, de van, ahol közel a kétharmadáét is.

A hazai méhészetek lényegében a csőd felé tartanak az olcsó és többnyire hamis importméznek köszönhetően, amivel elárasztották az országot, főleg egy olyan mézkereskedő, akit állami pályázatokból a magyar kormány által kiírt pályázatokból stafíroztak ki.

Az állattartók  legyenek azok tejtermelők, juhászok, vagy kacsatenyésztők  elképesztően kilátástalan helyzetben vannak. Az olcsónak titulált gabona nem hozta meg a nyomott árakat, viszont meghozta a nyomott felvásárlási árakat, ráadásképpen a kacsatenyésztőket a madárinfluenza is sújtja, és a legeltető állattartók talpa alól kihúzták a bérelt legelőket nagyon sok helyen, és ezt nem mások húzták ki, mint a fideszes maffiához köthető földspekulánsok, ezt mondjuk ki nyugodtan.

Tavaly tavasz óta a propagandaszöveg ellenére nem csökkent a mezőgazdaságot sújtó problémák száma  ez a gazdák véleménye , hanem nőtt. A tisztességes, földből, állattartásból, méhészetből élők lassan tönkremennek, a földspekulánsok, narancsos gabonakereskedők, hamisméz-importőrök élik világukat, láthatóan semmiféle retorziótól nem tartanak, semmiféle büntetéstől nem kell tartaniuk.

Ön szerint ez a mezőgazdaságunk sikertörténete? Ugyanis egy évvel ezelőtt sikert, boldogulást ígértek az ágazatból élőknek. Köszönöm, és várom a válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage