ÁGH PÉTER építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Ha a politikai hecckampányon kívül a szakmai válasz is érdekli, akkor a következőről tudom tájékoztatni.

A vasútipálya- és műtárgyépítési szakmai előírások, szabványok nagyon szigorúan szabályozzák a beépítendő anyagok és az elvégzendő munka minőségi paramétereit. A munkavégzés során minden résztvevő tekintetében a minőségi paraméter szigorúan be van tartva, az anyagok kispórolása, ahogy ön mondta, lehetetlen. A kivitelezések során független szervezetekkel, gyártók által minősített anyagok kerülnek beszállításra és beépítésre, a kivitelezések során gondosan figyelünk arra, hogy az anyagok szakszerű beépítése megtörténjen hiánytalanul, a meghatározott műszaki tartalomnak, valamint a technológiai utasításoknak megfelelően. A kivitelezés során a folyamatos műszaki ellenőri jelenlét, a megrendelő folyamatosan részt vesz a munkák ellenőrzésében, figyelemmel a minőségi anyag megfelelő minőségben való beépítésére. Teljességgel kizárható, hogy a kivitelezésben nem szakszerűen járunk el. A folyamatos ellenőrzések hatására végfelhasználásra csak a megfelelő minőségben kivitelezett munka adható át.

Azt gondolom, hogy amennyiben az ön által nevezett témában további információkra van szüksége, akkor nagy tisztelettel látom a minisztériumban, ahol szakmai körülmények között át tudjuk beszélni a kérdést, de mindazon felvezetés kapcsán, amit elmondtam, azt gondolom, hogy megtalálható az a keretrendszer, amelynek kapcsán akár a MÁV vagy az ország bármely más cége elvégzi a különböző beszerzéseket. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage